Szerző: Gálffy Csaba

2012. november 15. 13:44

Támogatja az SAP a Microsoft új rendszereit

Fejest ugrik a Metróba az SAP, a szoftverház gőzerővel fejleszti alkalmazásait a Windows 8 és a Windows Phone 8-ra.

Támogatásáról biztosította az SAP a Microsoft nemrég megjelent két új operációs rendszerét. A párhuzamosan futó SAPPHIRE és SAP TechEd keretében a szoftverház bejelentette, hogy mobil alkalmazásai futni fognak Windows 8-on és Windows Phone 8-on is. Az alkalmazások természetesen nagy hangsúlyt fektetnek a metrós felületre és kihasználják az okostelefonok, illetve tabletek érintőkijelzőit.

A fejlesztők Visual Studióban készíthetnek Windows 8-ra HTML5- és JavaScript-alapú alkalmazásokat, amelyeket a vállalati felhasználók számára az SAP mobilplatformján keresztül tehetnek elérhetővé. Az SAP bejelentése szerint a platform új verziója kibővített biztonsági képességekkel rendelkezik, javult a hitelesítés és a rendelkezésre állás is. A cég ingyenes kipróbálási lehetőséget ígér a fejlesztőknek, ez a Windows 8 és a Windows Phone 8 támogatásának véglegesítése után lesz elérhető. Az SAP mobilplatformja Android, iOS és mobil webes alkalmazásokat támogat, ezekhez csatlakozott most a Microsoft két új rendszere.

SAP WorkDeck

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az SAP hat új alkalmazást is bemutatott. A hazánkban fejlesztett WorkDeck elsőként Windows 8-ra készül el, középvezetők és alkalmazottak számára nyújt vezérlőpultszerű áttekintést a különböző forrásokból származó, a belső üzleti folyamatokra vonatkozó információkról. A Manager Insight kifejezetten a közép- és felsővezetőket célozza a munkavállalókról szóló adatokkal. A Learning Assistant nevének megfelelően digitalizált oktatóalkalmazás, amelyet a vállalat saját anyagaival tölthet fel, az Interview Assistant a felvételi interjúkat formalizálja és szabványosítja. A Customer Financial Fact Sheet a partnerekkel kapcsolatos pénzügyi adatokba nyújt betekintést (megrendelések, számlázás), a GRC Policy Survey pedig a belső szabályrendszerek áttekintését és visszakérdezését teszi lehetővé.

Az SAP valódi keresztelőt is bejelentett. A Sybase Unwired Platform neve a jövőben SAP Mobile Platform lesz, a Sybase Afaria mobileszköz-menedzsment rendszer pedig egyszerűen SAP Afaria néven él majd tovább. Az Afaria szintén támogatni fogja a Windows 8-at, az Intel-alapú Windows 8-as tabletek pedig egységesen SAP Afaria minősítéssel rendelkeznek.

a címlapról