Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Windows 7-en is tesztelhető az Internet Explorer 10

Bodnár Ádám, 2012. november 14. 09:36
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Microsoft korábbi ígéretéhez híven elérhetővé tette az Internet Explorer 10 előzetesét Windows 7 operációs rendszeren. A böngésző legújabb verziója eddig csak Windows 8-on futott, de mostantól azok is kipróbálhatják, akik az operációs rendszer előző változatát használják.

hirdetés

Az Internet Explorer 10 újdonságai elsősorban a teljesítmény és a webes szabványok támogatása köré csoportosulnak, emellett fontos még az érintésérzékeny vezérlés jobb támogatása, bár a Windows 7-et futtató eszközökön aligha ez lesz a legfontosabb érv a frissítés mellett, tekintve az érintőkijelzővel ellátott Windows 7-es eszközök alacsony számát és az operációs rendszer erősen korlátozott érintéses vezérlését.

Így aki Windows 7-en az IE10-re szavaz, leginkább a Chakra JavaScript-motor nagyobb sebességéből, a hardveres grafikus gyorsításból és a webes szabványok (HTML5, CSS3) szélesebb körű támogatásából profitálhat. Az IE10 a régebbi operációs rendszeren nem meglepő módon ugyanazt a felhasználói interfészt használja mint Windows 8-on, amely viszont megegyezik az IE9-ével, így aki átvált az új verzióra, teljesen zökkenőmentesen teheti meg, mindent ugyanott fog találni mint korábban. Ugyanez igaz a fejlesztőkre is, aki IE10-re dolgozik, mindkét operációs rendszeren ugyanazokat a képességeket használhatja, nem szükséges Windows 7-es verzióra külön optimalizálnia, jegyzi meg a Microsoft. Bővebben erről itt lehet olvasni.

A Microsoft számára valószínűleg azért fontos a böngészőjének naprakészen tartása a Windows 7en is, mert még jó ideig ez lesz az uralkodó operációs rendszer a piacon, főleg ami a vállalati szférát illeti. A cégek körében pedig továbbra is viszonylag magas az IE használati aránya, feltehetően a csoportházirendből történő finom beállíthatósági lehetőségek miatt, amelyek a versenytárs böngészőkből jobbára hiányoznak.

A Windows 7-en futó Interner Explorer 10 első előzetesét nem csak fejlesztőknek, hanem végfelhasználóknak is fogyasztható formában tálalta a vállalat. A szoftver letölthető a Microsoft IE Test Drive weboldaláról. A végleges verzió 2013 elejére készül majd el, de addig valószínűleg további előzetesek érkeznek majd.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.