Szerző: Bodnár Ádám

2012. november 14. 09:36

Windows 7-en is tesztelhető az Internet Explorer 10

A Microsoft korábbi ígéretéhez híven elérhetővé tette az Internet Explorer 10 előzetesét Windows 7 operációs rendszeren. A böngésző legújabb verziója eddig csak Windows 8-on futott, de mostantól azok is kipróbálhatják, akik az operációs rendszer előző változatát használják.

Az Internet Explorer 10 újdonságai elsősorban a teljesítmény és a webes szabványok támogatása köré csoportosulnak, emellett fontos még az érintésérzékeny vezérlés jobb támogatása, bár a Windows 7-et futtató eszközökön aligha ez lesz a legfontosabb érv a frissítés mellett, tekintve az érintőkijelzővel ellátott Windows 7-es eszközök alacsony számát és az operációs rendszer erősen korlátozott érintéses vezérlését.

Így aki Windows 7-en az IE10-re szavaz, leginkább a Chakra JavaScript-motor nagyobb sebességéből, a hardveres grafikus gyorsításból és a webes szabványok (HTML5, CSS3) szélesebb körű támogatásából profitálhat. Az IE10 a régebbi operációs rendszeren nem meglepő módon ugyanazt a felhasználói interfészt használja mint Windows 8-on, amely viszont megegyezik az IE9-ével, így aki átvált az új verzióra, teljesen zökkenőmentesen teheti meg, mindent ugyanott fog találni mint korábban. Ugyanez igaz a fejlesztőkre is, aki IE10-re dolgozik, mindkét operációs rendszeren ugyanazokat a képességeket használhatja, nem szükséges Windows 7-es verzióra külön optimalizálnia, jegyzi meg a Microsoft. Bővebben erről itt lehet olvasni.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Microsoft számára valószínűleg azért fontos a böngészőjének naprakészen tartása a Windows 7en is, mert még jó ideig ez lesz az uralkodó operációs rendszer a piacon, főleg ami a vállalati szférát illeti. A cégek körében pedig továbbra is viszonylag magas az IE használati aránya, feltehetően a csoportházirendből történő finom beállíthatósági lehetőségek miatt, amelyek a versenytárs böngészőkből jobbára hiányoznak.

A Windows 7-en futó Interner Explorer 10 első előzetesét nem csak fejlesztőknek, hanem végfelhasználóknak is fogyasztható formában tálalta a vállalat. A szoftver letölthető a Microsoft IE Test Drive weboldaláról. A végleges verzió 2013 elejére készül majd el, de addig valószínűleg további előzetesek érkeznek majd.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról