Szerző: Koi Tamás

2012. október 25. 11:13

Teljes Messenger átjárhatóságot biztosít az új Skype

A Skype azonnali üzenetküldő- és VoIP-kliens eddigi legnagyobb fejlesztését hozhatja el a tegnap megjelent 6.0-s verzió, mely Windows és Mac OS X platformon szinte teljes Windows Live Messenger átjárhatóságot biztosít.

Jelentős újításokkal szolgál a Skype azonnali üzenetküldő- és VoIP-kliens tegnap megjelent legújabb, 6.0-s verziója. A Windows és Mac OS X operációs rendszerekhez készült kliens több közösségi- és chatszolgáltatással is szorosabb integrációt képez a jövőben, emellett átalakult, illetve a Windows 8 operációs rendszerhez jobban igazodott a program kezelőfelülete is.

A legjelentősebb újítások egyike a szolgáltatáshoz való hozzáférést, illetve a bejelentkezést érinti. A Skype 6-os verziójától kezdődően a felhasználók a Facebook-, illetve Microsoft-fiókjuknak az adataival is bejelentkezhetnek a rendszerbe. Ezzel lényegesen kibővül az eddig elsősorban a mobilos platformokat érintő, és többnyire csak a kapcsolatok szinkronizálására szorítkozó, lazább integrációs megoldás. Az új funkció emellett a felhasználók számának növeléséhez is hozzájárulhat, a Skype-ba való bejelentkezéshez ugyanis mostantól nem szükséges új Skype-azonosítót létrehoznia annak, akinek még nincs ilyen (feltéve, hogy rendelkezik Facebook, vagy Microsoft fiókkal).

Szintén fontos előrelépés, kézenfekvő újítás, hogy a Skype-pal mostantól Windows Live Messenger, Hotmail és Outlook.com kapcsolatoknak is lehet azonnali üzenetet küldeni. A különböző Microsoft-platformokon párhuzamosan használt felhasználók egységesítése is egyszerűbbé vált, hiszen mostantól elég, ha a Microsoft-fióknál használt bejelentkezési adatokkal lép be valaki a Skype kliensbe.

Hogyan akadályoz meg egy fejlesztő 14 karakterrel egy hackertámadást (x)

Sokszor gondoljuk, hatalmas erőfeszítés ellehetetleníteni egy támadást, pedig nem feltétlenül.

Hogyan akadályoz meg egy fejlesztő 14 karakterrel egy hackertámadást (x) Sokszor gondoljuk, hatalmas erőfeszítés ellehetetleníteni egy támadást, pedig nem feltétlenül.

A fejlesztők ígéretük szerint rövidesen még teljesebbé teszik a Windows Live Messenger és a Skype kapcsolatát, így hamarosan, a következő hetekben érkezik a VoIP-hívások támogatása, vagyis idővel a Skype-ból nem csak Skype-kliens, hanem Windows Live Messenger kliensek irányába is lehet majd ingyenes hanghívásokat kezdeményezni.

Az új Skype windowsos verziójának felhasználói felülete a fentiek mellett több látványos és kevésbé látványos ponton változott. Az újítások célja elsősorban az volt, hogy a felület jobban illeszkedjen a Windows 8 operációs rendszer látványvilágához. A Mac-es verzió pedig immár a Retina Display kijelzőket is támogatja, az egyes chatablakokat pedig mostantól különálló ablakokként is kezeli a rendszer.

A Skype új verziója elérhető a szolgáltatás weboldaláról, illetve a kliensen belül, automatikus, vagy manuális frissítéssel.

4 alkalmas, 12 órás biztonságos szoftverfejlesztés alapjai és Scrum otthonról képzésekkel köszönünk el 2020-tól.

a címlapról