Szerző: Koi Tamás

2012. október 25. 11:13

Teljes Messenger átjárhatóságot biztosít az új Skype

A Skype azonnali üzenetküldő- és VoIP-kliens eddigi legnagyobb fejlesztését hozhatja el a tegnap megjelent 6.0-s verzió, mely Windows és Mac OS X platformon szinte teljes Windows Live Messenger átjárhatóságot biztosít.

Jelentős újításokkal szolgál a Skype azonnali üzenetküldő- és VoIP-kliens tegnap megjelent legújabb, 6.0-s verziója. A Windows és Mac OS X operációs rendszerekhez készült kliens több közösségi- és chatszolgáltatással is szorosabb integrációt képez a jövőben, emellett átalakult, illetve a Windows 8 operációs rendszerhez jobban igazodott a program kezelőfelülete is.

A legjelentősebb újítások egyike a szolgáltatáshoz való hozzáférést, illetve a bejelentkezést érinti. A Skype 6-os verziójától kezdődően a felhasználók a Facebook-, illetve Microsoft-fiókjuknak az adataival is bejelentkezhetnek a rendszerbe. Ezzel lényegesen kibővül az eddig elsősorban a mobilos platformokat érintő, és többnyire csak a kapcsolatok szinkronizálására szorítkozó, lazább integrációs megoldás. Az új funkció emellett a felhasználók számának növeléséhez is hozzájárulhat, a Skype-ba való bejelentkezéshez ugyanis mostantól nem szükséges új Skype-azonosítót létrehoznia annak, akinek még nincs ilyen (feltéve, hogy rendelkezik Facebook, vagy Microsoft fiókkal).

Szintén fontos előrelépés, kézenfekvő újítás, hogy a Skype-pal mostantól Windows Live Messenger, Hotmail és Outlook.com kapcsolatoknak is lehet azonnali üzenetet küldeni. A különböző Microsoft-platformokon párhuzamosan használt felhasználók egységesítése is egyszerűbbé vált, hiszen mostantól elég, ha a Microsoft-fióknál használt bejelentkezési adatokkal lép be valaki a Skype kliensbe.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A fejlesztők ígéretük szerint rövidesen még teljesebbé teszik a Windows Live Messenger és a Skype kapcsolatát, így hamarosan, a következő hetekben érkezik a VoIP-hívások támogatása, vagyis idővel a Skype-ból nem csak Skype-kliens, hanem Windows Live Messenger kliensek irányába is lehet majd ingyenes hanghívásokat kezdeményezni.

Az új Skype windowsos verziójának felhasználói felülete a fentiek mellett több látványos és kevésbé látványos ponton változott. Az újítások célja elsősorban az volt, hogy a felület jobban illeszkedjen a Windows 8 operációs rendszer látványvilágához. A Mac-es verzió pedig immár a Retina Display kijelzőket is támogatja, az egyes chatablakokat pedig mostantól különálló ablakokként is kezeli a rendszer.

A Skype új verziója elérhető a szolgáltatás weboldaláról, illetve a kliensen belül, automatikus, vagy manuális frissítéssel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról