:

Szerző: Bodnár Ádám

2012. október 24. 14:46

Még mindig tud zsugorodni az LG telefonos részlege

Gyorsan csökkennek az LG telefoneladásai, a vállalat láthatóan továbbra sem találja a helyét az egyre ádázabb piaci versenyben. Miközben a Samsung és az Apple készülékeladásai egyre nőnek, a kisebb piaci szereplők, köztük az LG Electronics, látványosan szenvednek.

Még mindig nem ért el a mélypontot az LG Electronics mobiltelefonokat gyártó részlege, amely a negyedéves pénzügyi jelentés tanúsága szerint mindössze 14 millió készüléket adott el a július elejétől szeptember végéig tartó időszakban. Ez harmadával kevesebb mint az egy évvel korábban leszállított 21 millió darab - a vállalat továbbra sem tud fogást találni a piacon és eladhatóvá tenni a termékeit.

A telefonos részleg bevétele 11 százalékkal 2,44 billió koreai wonra zsugorodott, azonban a tavalyi súlyos veszteség után most némi nyereséget tudott felmutatni, ami a magasabb nyereségtartalmú okostelefonok előretörése mellett a szigorúbb költséggazdálkodásnak és átszervezéseknek is köszönhető. Arról azonban nem nyilatkozott a vállalat, hogy pontosan hány okostelefont értékesített, a jelentésből mindössze annyi derül ki, hogy a termékmix eltolódott a drágább modellek felé - a "végleges" számok hamarosan kiderülnek a piacelemzők adataiból.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A vállalat többi részlege ennél jóval kisebb változásokkal működött tovább. A szórakoztatóelektronikai részlegnél 4 százalékkal csökkent a bevétel, ahogy világszerte egyre olcsóbbá váltak a lapostévék és ezt a folyamatot nem tudta ellensúlyozni a prémium (3D, LED) termékek felfutása. A divízió üzemi nyeresége eközben a tavalyival azonos szinten maradt. A háztartási elektronikai termékek forgalma 6 százalékkal nőtt, a klímaberendezéseké pedig 3 százalékkal csökkent.

Összességében az LG Electronics forgalma 12,38 billió wonra (11,2 milliárd dollárra) csökkent a tavalyi 12,9 billióról, miközben üzemi eredménye 221 milliárd wonra emelkedett - egy éve 32 milliárdos veszteséget mutatott a mérleg. Az EBITDA 555 milliárd won, amely majdnem duplája a tavalyinak, a nettó profit pedig 157 milliárd won (142 millió dollár) a tavalyi 414 milliós veszteség után.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.