:

Szerző: Bodnár Ádám

2012. október 16. 14:44

Annyiba kerül a Microsoft Surface mint egy iPad

A Microsoft online boltjában egy időre felbukkantak a Surface tabletek, amelyekről még a nyáron rántotta le a leplet a cég. A premiert nagy találgatás követte, mivel az árakat nem hozta nyilvánosságra Redmond, ezekre egészen mostanáig várni kellett.

A cég kizárólag saját üzleteiben, valamint online áruházában forgalmazza majd a Surface tableteket, amelyeknek már az ára is kiszivárgott. A Microsoft Store-ban egy időre felbukkant a gép, amelyre előrendelést is le lehetett adni, cikkünk írásakor azonban az árakat már eltávolították, jelenleg a "hamarosan kapható" felirat fogadja a látogatókat, de a Verge szerencsére készített képernyőmentést, ahol minden szükséges információ megtalálható.

A Surface néven érkező eszközök közös jellemzője a magnéziumbevonatú ház, a 10,6 hüvelykes kijelző, valamint az Apple Smart Coverre hasonlító, de annál okosabb, fizikai billentyűzetet is tartalmazó mágneses védőtok. A Windows RT-t futtató Surface egy NVIDIA Tegra 3 processzorra épül, mindössze 9,3 milliméter vékony és 680 grammot nyom a mérlegen, vagyis hozzávetőleg egy iPad méretét és tömegét hozza. A 32 gigabájtos verzió 499 dollárba fog kerülni, vagyis pont annyiba mint a legolcsóbb Apple iPad, azonban abban 16 gigabájt a háttértár. Az árat 100 dollárral dobja meg a Touch Cover billentyűzet, további 100 dollár elköltése esetén pedig már a 64 gigabájtos modellt kapja meg vevő, Touch Coverrel.

Amint arról beszámoltunk, a Surface családnak lesz egy másik tagja is, a Surface Pro, amely Intel Core i5 processzort Full HD kijelzőt tartalmaz és teljes Windows 8 Pro operációs rendszert futtat - ezt a gépet feltehetően inkább a vállalati felhasználóknak szánja a cég. A Surface Pro változat nehezebb és vastagabb is, 903 grammot nyom a mérlegen és 13,5 milliméter vastag, cserébe 31 helyett 42 wattórás akkumulátor kerül bele. A Windows 8 Prót futtató gép csatlakozói is eltérőek, Mini DisplayPort, microSDXC és USB 3.0 port is került rá, és a háttértára is nagyobb, 64 vagy 128 gigabájtos.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Surface és a Surface Pro is rendelkezik kihajtható támasszal, amelyek segítségével asztalra állítható és úgy használható mint egy PC. Ehhez segítséget nyújt a több színben is kapható, mágnesesen rögzíthető képernyővédő párna, amely egy rendkívül vékony fizikai billentyűzetet és több ujj érzékelésére képes ("multitouch") érintőfelületet is rejt. A Touch Cover önmagában 119 dollárba kerül, emellett megvásárolható egy Type Cover névre hallgató másik billentyűzet is, amely "magasabb" gombokat tartalmaz, így kényelmesebb rajta a gépelés. Ez a billentyűzet 129 dollárba kerül a weboldal tanúsága szerint.

Az Egyesült Államokban már elindult a Surface reklámkampánya, néhány városban megelentek plakátok és a weben elérhető az első reklámfilm is, amely a Microsoft tabletjét népszerűsíti. A készülék október 26-án kerül a boltokba, a Windows 8-cal egy időben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.