Szerző: Gálffy Csaba

2012. október 11. 15:19

Fontos javítócsomag érkezett a Windows 8-hoz

Elkészült a Windows 8 első nagy frissítőcsomagja, amelybe a rendszer alapjait csiszolgató javításokat pakolt a Microsoft.

A Windows 8 és a Windows Server 2012-t egyaránt érintő frissítés a rendszer alapjait veszi kezelésbe, és a kód hivatalos lezárását követően elkészült javításokat tartalmazza. A javítások a rendszer alapjait is érintik - ezért közös a javítás az azonos műszaki alapokat használó Server 2012 és a Windows 8 között.

A frissítés gyors elkészülte és publikálása mögött fontos változások állnak. a Microsoft Windows 8-as blogján Steven Sinofsky, a termék fejlesztésének vezetője kifejtette, hogy szakítottak a korábban bevett módszerekkel. A Windows előző változatai esetében a kód lezárása, az RTM státusz elérése után a fejlesztési erőfeszítések a gyártókkal való együttműködésre korlátozódtak, a szoftvercég mérnökei a PC-gyártókkal együttműködve készítettek specifikus javításokat - ezek egy része azonban nem termékspecifikus, hanem a szélesebb vásárlóközönség számára is releváns. A korábbi modellben ezeket a javításokat csak a megcélzott modelleken tesztelték, az összes felhasználó számára pedig tipikusan az első javítócsomagtól fogva váltak elérhetővé.

Ezzel a gyakorlattal szakított most a Microsoft, a felfedezett hiányosságokra elkészített javításokat és módosításokat alapos tesztelés után frissítésként mindenki számára kiadja, nem kell az első javítócsomagra várni. Sinofsky beszámolója szerint ennek hátterében a belső folyamatok átalakítása állt, aminek következtében rendszeresen, minden hónap második keddjén érkeznek majd az ilyen, nem biztonsági javítások is az új rendszerhez. A lépést valószínűleg az is indokolhatja, hogy az alapjaitól újraírt rendszer RTM verzióját a Microsoft vezetése sem tartja eléggé kiforrottnak, így a gyors, rendszeres frissítések bevezetése mellett döntöttek. Az új hozzáállást indokolhatja egyébként az új operációs rendszer egyelőre felemás fogadtatása is, a Microsoft láthatóan mindent elkövet azért, hogy a rendszer a lehető legjobb színben tűnjön fel majd a vásárlók előtt.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A Microsoft szűkszavú közleménye szerint a frissítés javítja az operációs rendszer energiahatékonyságát, így növeli az akkus üzemidőt, továbbá javult az új felületek, a metrós ("Windows 8") alkalmazások és az új Start menü sebessége is. A frissítés telepítését követően javulhat az audio- és videotartalmak lejátszása bizonyos körülmények között, illetve teljesebbé válik a Windows 8 alkalmazások és meghajtóprogramok felé mutatott kompatibilitása is.

A frissítés nem tartalmaz biztonsági javításokat, azokat külön frissítésekbe szervezte át a Microsoft, a KB2756872 csak és kizárólag a teljesítménnyel és a stabilitással kapcsolatos javításokat tartalmazza. Az MSDN és vállalati felhasználók a frissítést a Windows Update-en keresztül érhetik el, telepítést követően újraindítás szükséges.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.