Szerző: Bőle György

2000. szeptember 6. 21:05

Októberben várható az első DDR SDRAM-ot támogató chipsetek és az arra épülő alaplapok debütálása

Az etalonnak számító Ace's Hardware taiwani forrásokra hivatkozva az alábbi információkat közölte az októberben debütáló DDR SDRAM-ot támogató platformokkal kapcsolatban:

 • Az ALi, az AMD és a VIA szeptember végén, október elején kezdi a DDR SDRAM memóriákat támogató lapkakészleteinek tömeggyártását.

 • Bár az ALi DDR lapkakészlete lett először bejelentve, mégis az AMD lesz az első cég, amely nagy tételben tudja majd szállítani a DDR-t támogató lapkákat. Az erre a lapkakészletre épülő első alaplapot a Gigabyte fogja megjelentetni valamikor októberben.

 • A világ első DDR chipkészleteként bejelentett ALiMAGiK 1 csak formálisan lesz az első, ugyanis a cég bár előbb kezdi meg a szállításokat (október elején), mint az AMD, de csupán limitált mennyiségben. Az ALi DDR SDRAM-ot támogató Intel chipkészlete csak október után várható.

 • A VIA először az Intel platformokhoz jelenteti meg DDR SDRAM-ot támogató lapkakészletét (az Apollo Pro GTL+/P6 chipset DDR verzióját), az AMD-alapú rendszerekbe szánt DDR chipset-ek csak ezután egy hónappal várhatók. (jól megfigyelhető a VIA prioritási sorrendjéből, hogy mostanság az Intel oldalán evez a cég)

 • A Gigabyte után - még októberben - várhatóan az ASUS és az MSI is megjelenik DDR-es alaplapjával.

  [Forrás]
 • Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

  a címlapról

  Hirdetés

  FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

  2021. december 8. 23:30

  Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.