Szerző: Bőle György

2000. szeptember 6. 21:05

Októberben várható az első DDR SDRAM-ot támogató chipsetek és az arra épülő alaplapok debütálása

Az etalonnak számító Ace's Hardware taiwani forrásokra hivatkozva az alábbi információkat közölte az októberben debütáló DDR SDRAM-ot támogató platformokkal kapcsolatban:

  • Az ALi, az AMD és a VIA szeptember végén, október elején kezdi a DDR SDRAM memóriákat támogató lapkakészleteinek tömeggyártását.

  • Bár az ALi DDR lapkakészlete lett először bejelentve, mégis az AMD lesz az első cég, amely nagy tételben tudja majd szállítani a DDR-t támogató lapkákat. Az erre a lapkakészletre épülő első alaplapot a Gigabyte fogja megjelentetni valamikor októberben.

  • A világ első DDR chipkészleteként bejelentett ALiMAGiK 1 csak formálisan lesz az első, ugyanis a cég bár előbb kezdi meg a szállításokat (október elején), mint az AMD, de csupán limitált mennyiségben. Az ALi DDR SDRAM-ot támogató Intel chipkészlete csak október után várható.

  • A VIA először az Intel platformokhoz jelenteti meg DDR SDRAM-ot támogató lapkakészletét (az Apollo Pro GTL+/P6 chipset DDR verzióját), az AMD-alapú rendszerekbe szánt DDR chipset-ek csak ezután egy hónappal várhatók. (jól megfigyelhető a VIA prioritási sorrendjéből, hogy mostanság az Intel oldalán evez a cég)

  • A Gigabyte után - még októberben - várhatóan az ASUS és az MSI is megjelenik DDR-es alaplapjával.

    [Forrás]
  • Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

    a címlapról