Szerző: Bodnár Ádám

2012. október 10. 14:16

Adományokat vár az Ubuntu letöltőitől a Canonical

Könnyebbé vált az Ubuntu projekt támogatása, így vezeti fel a Canonical blogja azt a változást, amely alapján mostantól a népszerű Linuxot letöltő minden felhasználó találkozik az adományozási lehetőséggel.

Átalakította az Ubuntu weboldalát a Canonical, mostantól mindenki, aki letölti a Linux disztribúciót, találkozik azzal az oldallal, ahol adományozhat a karbantartók és fejlesztők részére. "Minden nap közösségi hozzájárulók ezrei támogatják kedvenc disztribúciójuk fejlődését. Ha nem szoftverfejlesztők, akkor segítenek a tesztelésben, dokumentálásban, marketingben, brainstrormingban vagy más felhasználók kérdéseinek a megválaszolásában a fórumokon" - írja a változtatásról a hivatalos Canonical blogban Steve George, a cég kommunikációs vezetője. "Akiknek nincs ideje arra, hogy közvetlenül segítsenek, azok is tudnak pénzügyi támogatást nyújtani, de az oldalunkon ez a lehetőség eddig nem volt könnyen megtalálható. Sokan kérték, hogy ezt egyszerűbben, sokkal jobban látható módon tehessék meg."

Egyelőre csak PayPal átutalással lehet kifizetni az összeget, de a jövőben más formák is megjelenhetnek. Még azt is beállíthatja az adományozó, hogy milyen célra ajánlja fel az összeget, lehet választani, hogy például az asztali környezet javítására, a sebesség fokozására, vagy a hardvertámogatás bővítésére fordítsák a pénzt. A vállalat szerint ez egyben visszajelzés is arra nézve, az Ubuntu melyik aspektusával leginkább elégedetlenek a felhasználók, melyik része szorul még fejlesztésre. Lehet támogatni az Ubuntu fejlesztését mobil platformokra, illetve lehet közvetlenül "borravalót" adni a Canonicalnak, amely az Ubuntuhoz nyújt kereskedelmi szolgáltatásokat.

A felajánlott összeget mindenki maga határozza meg, és arról is mindenki maga dönt, milyen célra szeretné azt felajánlani. Természetesen nem kötelező adakozni, a képernyő bal alsó részére kattintva egyből a letöltési oldalra kerül a felhasználó. "Fontos megjegyezni, hogy az Ubuntu továbbra is teljesen ingyenes marad, a pénzügyi hozzájárulás csak egy lehetőség és nem szükséges a letöltéshez" - írja a blogban George.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról