Szerző: Koi Tamás

2012. október 4. 15:30

Elindult a PlayStation Mobile keresztplatformos szolgáltatás

Tegnap hosszadalmas tesztidőszakot követően hivatalosan is elrajtolt a Sony PlayStation ökoszisztémájának legújabb tartalomszolgáltató-rendszere, a PlayStation Mobile.

A hét elején elrajtolt a Sony keresztplatformos online tartalomszolgáltató rendszere, a PlayStation Mobile. A japán gyártó szolgáltatásával lényegében átjárást biztosít a PlayStation Vita kézi konzolok, és a kompatibilis mobilkészülékek közt. Mindez azt jelenti, hogy a rendszerhez fejlesztett játékprogramokat elég egyszer megvásárolni, ezt követően minden, a felhasználói azonosítóhoz rendelt eszközön (ez legfeljebb három különböző készülék lehet) elérhetővé válik a tartalom.

A PlayStation Network ID-re épülő szolgáltatás a Vita kézi konzolokon a PlayStation Store online piactéren keresztül érhető el, a PlayStation Mobile-lal kompatibilis androidos készülékekre pedig egy kliensprogramot kell letöltenie a felhasználónak, melyen keresztül elérheti a kiválasztott tartalmakat. A PlayStation Mobile-lal egyelőre zömében a Sony Mobile okostelefon-szériájának egyes tagjai (Tablet S és P, Xperia Play, Arc, S, Ion, Acro és Acro HD) kompatibilisek, emellett a HTC okostelefon-szériájának egyes darabjai (One X, S és V) bizonyultak elég erősnek a játékprogramok futtatásához - ezekkel a készülékekkel a felhasználói tapasztalatok alapján a szolgáltatás egyelőre nem érhető el.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A játékok zömében egyszerűbb, alkalmi játékosokat célzó kiadványok, a kezdeti lista mintegy 20 címből áll, melyek ára 0,5 és 13 euró közt mozog. A játékok fejlesztését a Sony saját szoftverfejlesztői kittel segíti, mely többek közt gondoskodik arról, hogy az érintőkijelzős eszközökön a vezérlés egységesen, a Dualshock vezérlőhöz megszólalásig hasonlító virtuális kezelőfelületen történjen. A játékok természetesen a hardveres irányítógombokkal is vezérelhetők, amennyiben az eszköz ilyennel rendelkezik (ezt az Xperia Play és a PlayStation Vita kézi konzol támogatja jelenleg).

A PlayStation Mobile egyelőre nem érhető el minden olyan országban, ahol a PlayStation Store piactér működik, így többek közt jelenleg hazánkban sem használható a keresztplatformos rendszer. A szolgáltatás október 2-án az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban, Angliában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban vált elérhetővé.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról