Szerző: Gálffy Csaba

2012. október 4. 16:24

Így lesz újra nagy a HP

Sem idén, sem jövőre nem lesz jó esztendeje a HP-nak, figyelmeztetett a cég elnök-vezérigazgatója, a lassan egy éve kinevezett Meg Whitman. 2014-re azonban megmutatkozhatnak az elvégzett munka eredményei és a talpraállás után megkezdődhet az emelkedés is.

A november elsejével kezdődő pénzügyi év még a cég magára találásával telik - jelentette be a HP vezetése, 2014 előtt biztosan nem várható látványos felemelkedés a cég háza táján. "Úgy véljük, hogy 2014 lesz a valódi fellendülés és a terjeszkedés éve a HP-nál. Minden üzleti egység talpra áll és nőni fog. A kutatás-fejlesztési és IT-befektetéseink elkezdenek majd megtérülni. És már bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk a költségeinket a bevételekkel összhangba hozni"- fogalmazott Whitman.

2012 - a stabilizálás éve

A tegnapi elemzői konferencián Whitman és a cég pénzügyi vezérigazgatója, Katie Lesjak felvázolták az elmúlt egy év eredményeit és a következő egy év célkitűzéseit illetve várakozásait. A két asszony nem köntörfalazott, a HP-nál továbbra is kritikus a helyzet, a cég erős lejtmenetben van, amit az elmúlt évben csupán megfékezni tudtak, teljesen megállítani azonban nem. Whitman szerint ez az irány az elmúlt évek gyors vezetőváltásainak köszönhető, a cég nem tudott emiatt egy koherens irányt követni, az egyes szándékok pedig kioltották egymást.

A HP az elmúlt tíz évben nyomtatógyártóból valódi IT-monstrummá nőtte ki magát, számtalan piacon az első vagy második helyet foglalja el, ami versenyelőnyt jelent a beszállítói csatornáknál, a nagy volumenű megrendelésekkel hatalmas árcsökkenéseket lehet kialkudni. A HP portfóliója azonban nem játszik rá erre, például jelenleg mintegy 2100 (!) különböző nyomtatót gyárt a cég, ezek számát gyors ütemben felére csökkenti a vállalat.

A helyzetet tovább rontja, hogy az egyes divíziók marketingerőfeszítései nem összehangoltak, nem koherensek, a költések pedig egymástól jórészt függetlenek, így nem érvényesül a skálázódásból eredő költségcsökkenés. A HP belső IT rendszereit is drámaian átalakították az elmúlt év során, a cég például nagyrészt Salesforce.com-ra állította át az értékesítői hálózatát, a HR-részleg pedig Workday-t fog használni, ezektől a változásoktól lassú, de érezhető hatékonyságnövekedést vár a vállalat.

Túl a nehezén, fékezőernyők bekapcsolva

Whitman kevés jó hírt tudott mondani a befektetési elemzőknek, a 2012-es év a cég stabilizálásával, tűzoltással, a megfelelő cégvezetési struktúra és a megfelelő középvezetői réteg kinevezésével telt. Az esetenként drasztikus átalakítások néhol valóban húsba vágtak és rövid távon visszaeséssel járnak, a hosszabb távon egészséges cég megteremtéséhez azonban erre feltételenül szükség volt. Ennek megfelelően a 2013-as év már az építkezés éve lesz, amit a nehéz makroökonómiai környezet nehezít meg, a kettő együtthatásaként erős profitcsökkenés várható a következő pénzügyi évben. Ebben az évben olvad be a szolgáltatásokkal foglalkozó üzletág a vállalati divízió, ami további megrázkódtatást hoz majd az értékesítésben, de hosszú távon végre kiaknázhatóvá teszi a szinergiákat.

A beszámolón elhangzottak alapján a 2014-es év hozhat végre kézzel fogható bővülést mind a bevételben, mind az elért profitban. A várakozások szerint talpra áll a vállalati részleg is és minden divízió növekedésről számolhat be. Szintén 2014-re érnek be igazán a most meghozott döntések és a kutatás-fejlesztési befektetések első megtérülései is ekkorra várhatóak. A 2015-ös év a gyorsításról szól majd, a drasztikusan szálkásított termékportfólió és a támogatott platformok számának csökkentése kézzel fogható költségcsökkentést eredményez, miközben tovább növeli az értékesítés hatékonyságát - reméli a vállalat.

Európai szembeszél, kutatás-fejlesztési kiadások

A HP nehézségeit elsősorban a konzumer piacon tapasztalható rendkívül gyenge kereslet és a minden korábbi várakozásnál súlyosabbnak bizonyuló európai gazdasági helyzet indokolja - vette át a szót a vezérigazgatótól Katie Lesjak, a HP pénzügyi igazgatója. "A makroökonómiai környezet folytatódó gyengeségét várjuk, éves szinten a szoftvert leszámítva minden szegmensben bevételcsökkenést látunk előre" - mutatta be a cég várakozásait Lesjak. A céget a dollár erősödése sem segíti, amely további mintegy 2 százalékot csíphet le a cég növekedéséből.

A 2013-as év visszaeső profitját a megugró kutatás-fejlesztési költségek is indokolják majd. A cég képviselői szerint ez nagyon tudatos döntés következménye, a társaság jelenlegi állapota ugyanis jórészt annak tudható be, hogy a házon belüli fejlesztések Mark Hurd óta mesterségesen alulfinanszírozottak, ráadásul a roppant szerteágazó portfólió még fel is aprózza ezt. A jövőben újra jelentős összeget áldoz a HP alapkutatásokra és termékfejlesztésre, miközben a gyérebb felhozatal miatt egy-egy termékre magasabb fejlesztési erőforrások jutnak.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A novemberrel kezdődő 2013-as pénzügyi évben a vállalati szolgáltatások divízió 11-13 százalékos visszaesést és 0-3 százalékos üzemi eredményhányadot vár, ami minden bizonnyal nettó veszteséget jelent, vagyis a több, mint 8 milliárdos leírást hozó szegmens jövőre is tovább szenved. Whitman azonban igyekszik orvosolni a problémát, a szolgáltatások esetében változik a belső működési modell, a bevételért és profitért az account managerek lesznek felelősek - felmerül persze a kérdés, hogy akkor jelenleg ki felel ezért?

Mindez a számok nyelvére fordítva (az egyszeri kiadások nélkül) jövőre részvényenként 3,4-3,6 dollár közötti nyereséget jelent, szemben az elemzők által korábban várt 4,16 dollárral. A gyenge lapok igen látványos terítésére a tőzsde is megfelelően válaszolt, a tegnapi 12 százalékos esést ma nyitás után további három és fél százalékkal fejelte meg, jelen árfolyamon számolva a HP piaci értéke beesett 30 milliárd dollár alá. Ezzel újabb mélypontot ért el a cég papírjainak értéke, a gazdasági válságból történt kilábaláskor elért 54 dolláros árhoz viszonyítva már több, mint 70 százalékos mínuszban van. A cég nem áll jobban akkor sem, ha csak a Whitman asszony alatti teljesítményt nézzük, ebben az esetben 36,6 százalékos mínuszt mutat és beállította az elmúlt 10 év legrosszabb árfolyamának rekordját.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról