:

Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 5. 15:48

A Palm Web-es PDA-t dob piacra Japánban a jövő év első felében

Kazuki Furuya, a Palm japán részlegének marketing főnöke közölte, hogy a cég azt tervezi, hogy Palm-alapú kábel nélküli Internet szolgáltatást fognak kínálni 2001. első felében. Tokiói lapértesülések szerint a Palm szolgáltatása össze lesz kötve az NTT DoCoMo-val (a legnagyobb japán mobiltelefon céggel), a Palm kéziszámítógépek használói így e-mailezhetnének ill. Internetezhetnének.

Furuya nem erősítette meg azt, hogy együttműködnének a DoCoMo-val, azt viszont elmondta, hogy az előfizetési díj valamivel alacsonyabb lesz, mint az átlagosan 37,82$-os ár, amelyet a mobiltelefon felhasználók fizetnek.

Furuya azt is elmondta, hogy a kábel nélküli Palm csomagátviteli [packet transmission] technológiát fog alkalmazni, amellyel csökkenteni lehet a mobil adatátvitel költségét - ugyanezt a technológiát használja a DoCoMo az igen népszerű "i-mode'' mobiltelefonjainál, amelyeknél egy kb. névjegykártya nagyságú kijelzőn lehet Internetezni. A másfél éve piacon lévő "i-mode'' mobiltelefonokat kb. 10 millióan használják Japánban. Az együttműködés nyilvánvalóan tovább erősíthetné a Palm pozícióit Japánban, ahol már kaphatók a cég japán nyelvű PDA-i (personal digital assistant - személyi digitális asszisztens).

Az IDC piackutató cég japán leányvállalata közölte, hogy 2004-ben kb. 4 millió PDA fog elkelni a felkelő nap országában, ami kb. háromszorosa az 1999-es szintnek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 15:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.