:

Szerző: Dojcsák Dániel

2012. október 2. 12:10

Megérkezett a Jelly Bean a HTC One X-re

A HTC szokás szerint legújabb modelljén mutatja be a legújabb szoftvert, ami azt jelenti, hogy a korábbi - és ez alatt most a néhány hónapos modelleket értjük - vásárlók megvárhatják, amíg a HTC One X+ diadalmenete véget ér. A ráncfelvarrt készülék októbertől kapható nálunk, míg a One X és One S elvileg szintén októbertől, de ki tudja meddig frissül 4.1-re.

A HTC One X a jelenleg kapható három legmagasabb specifikációval rendelkező okostelefon egyike az iPhone 5 és a Samsung Galaxy S III mellett. A frissítés azonban lök még egy szintet a tajvani gyártó zászlóshajóján. Az új verzió nevében mindössze egy plusz jelzi, hogy többről van szó, s a laikusok számára valóban szinte értelmezhetetlen a változás. A specifikáció annyiban javult, hogy a 1,5 GHz-es Tegra helyett 1,7 GHz-es processzor fűt, nagyobb, 2100 mAh-s akkumulátort kapott és 32 helyett 64 gigabyte belső tárhelyre lehet tartalmat tölteni.

Jobb, gyorsabb, újabb

Ami ennél is fontosabb, hogy a HTC-k közül itt debutál először az Android 4.1, Jelly Bean kódnevű szoftver az új Sense 4+-szal. A Jelly Bean újdonságai közül a felhasználók a Project Butter nevű fejlesztést fogják legjobban szeretni, amely a Google a felhasználói felület akadásainak kiküszöbölésére tett erőfeszítéseit takarja. A keresőóriás nem erőből oldotta meg a kérdést, hanem a feldolgozási szálak párhuzamosításával, optimalizálással sikerült az iOS-ből ismert finomságot átemelni. Az új felhasználói élmény már elérhető a Nexus-felhasználóknak, de a Samsung Galaxy S III is jelenleg kapja a szoftverfrissítést.

A Sense viszont nem változik a One X-eken most ismert Sense 4.1-hez képest érdemben. Mindössze egy továbbfejlesztett témával, illetve az Beats kihangosítók párosításához használható “Tap-and-Go” NFC-s megoldással lett több és a kamera kapott néhány további szoftveres képességet. A készülék festése viszont változott, s a képek alapján úgy tűnik, hogy a One S sötét-narancs változatának színeit kapta a One X+ is. Az utolsó jó hír pedig azoknak, akik a plusz mellett döntenek majd, hogy a hangszóró mögé egy kiegészítő erősítőt tett a cég, így várhatóan nem lesz annyira halk, mint a sima One X, nyugodtan lehet vele például YouTube videót nézni, akkor is ha nem egy csendszobában vagyunk.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A One X+ Európában és Ázsia egyes piacain jelenik meg először, heteken belül kapható lesz. Az amerikai belépés várhatóan a szolgáltatókkal való egyezkedés függvénye, de a HTC szempontjából fontos lenne, hogy még november közepe előtt elindulhasson a kampány ott is. A már meglévő One X és One S tulajdonosok újabb kapaszkodót kaptak a tajvani cégtől, a legfrissebb ígéret szerint ezekre a készülékekre is elindul októbertől a Jelly Bean frissítés, bár 2 hónappal ezelőtt is hangzott el hasonló ígéret.

Mindig eggyel lemaradva

Az sem túl jó jel, hogy a frissítésnél nem egy befejezési, hanem egy kezdési időpontot adtak meg, vagyis könnyen lehet, hogy további hónapokig várhatnak a HTC csúcsmobiljait megvásárlók a legújabb Androidra, ami addigra már valószínűleg nem lesz a legújabb. Ha igazak a pletykák, akkor október végén mutatkozik be a Jelly Bean után következő, ugyan nem főverzió, de újabb frissítés, a Android 4.2 Key Lime Pie. Idén viszont nem egy hanem állítólag öt Nexus érkezik, több gyártótól. Ha ez igaz, akkor a vásárlók vehetnek végre bármelyik nagyobb gyártótól készüléket úgy, hogy azok szoftvereit nem kell hozzá vállalni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 11:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.