Szerző: Bodnár Ádám

2012. szeptember 27. 13:31

Facebook-integrációt kap a Dropbox

Az egyre népszerűbbé váló Dropbox online tárhelyszolgáltatás mostantól Facebook-integrációval bővül. A felhasználók közvetlenül megoszthatnak állományokat a Dropboxból, ami nekik kényelmes használatot, a Dropboxnak pedig új felhasználókat jelenthet.

A közösségi oldalon lassan, ahogy a szolgáltatást élesítik minden felhasználó számára, megjelenik a Dropbox ikonja, amelyre kattintva az online tárhelyről közvetlenül lehet a Facebookon képet, videót vagy más dokumentumot megosztani - ehhez a csoport oldalán elég az "Add File" gombra kattintani. Amennyiben egy megosztott fájlt a tulajdonos módosít vagy töröl, arról az azt elérő minden felhasználó értesítést kap. A szolgáltatást tegnap kezdték el élesíti a Facebookon, de eltarthat néhány napig, mire mindenki számára elérhető lesz, olvasható a hivatalos Dropbox-blogban.

A közösségi oldal és az online tárhely integrációja azok számára lehet kényelmes, akik ismerőseiket csoportokba rendezték a Facebookon, ők ugyanis mostantól fogva egyszerűen és kényelmesen tudnak a Dropboxból egy zárt, kontrollált csoporttal állományokat megosztani - nem kell a linket egyenként elküldeniük több ember számára. A Dropboxnak pedig azért előnyös a megállapodás, mert a világ legnagyobb közösségi oldalába is bekerül az emblémája és a neve, miáltal további új felhasználókat szerezhet - jelenleg a felhasználók száma meghaladja az 50 milliót.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Dropboxon minden felhasználó 2 gigabájt ingyen tárhelyet kap alapesetben, ezt egészen 3 gigabájtig lehet bővíteni például ismerősök meghívásával. Egyes készülékgyártókkal már korábban kötött megállapodást a szolgáltató, a HTC okostelefonok vásárlói például több tíz gigabájt tárhelyet kapnak ingyenesen egy időre abban az esetben, ha telefonjukról regisztrálnak a Dropboxba. Természetesen felárért bővíthető az online tárhely kapacitása, 100 gigabájt egy évre 100 dollárba kerül. A Dropbox előnye, hogy számtalan külső alkalmazás támogatja, illetve hogy képes a felhasználó által megadott könyvtárak szinkronizálására.

Az Androidon futó Dropbox-kliens is frissült a közelmúltban, ennek köszönhetően a platformon futó alkalmazások követlenül hozzáférhetnek az online tárhelyen levő állományokhoz, ugyanúgy mintha csak a telefon háttértárán helyezkednének el.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.