:

Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 5. 11:49

A T-Online 516 millió $-ért megveszi a spanyol Ya.com-ot

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy a tárgyalásokat újra kezdték e témában, immár bizonyossá vált az, hogy a 'német Matávnet', a T-Online megveszi a Jazztel Plc Web-szolgáltatóját 516 millió $-nyi készpénzben, részvényben és átvállalt adósságban. Az ügylet révén a T-Online Spanyolországban és Portugáliában jut ügyfelekhez.

Európa legnagyobb online szolgáltatója 405,2 millió $-nyi részvényt és 90 millió $-nyi készpénzt fizet a Ya.com Internet Factory SA-ért, amely Spanyolország második legnagyobb Web-szolgáltatója. Ezenkívül 20,7 millió $-nyi adósságot is átvállal a T-Online.

Spanyolország azért is fontos a T-Online számára, mivel az Internet globális fórum és világszerte több, mint félmilliárdan beszélik a spanyolt. A Ya.com-nak 2,3 millió regisztrált felhasználója van. A spanyol cég ebben a negyedévben szervezi Web-szolgáltatásának beindítását Olaszországban.

Egyes elemzők szerint az ár túl magas: a Ya.com első félévi forgalma 4 millió $ és az első nyereséges év 2004-ben várható. Ugyanakkor a Deutsche Telekom (a T-Online anyavállalata) elnöke, Ron Sommer egy sajtótájékoztatón a Dresdner Kleinwort Benson tanulmányát idézte, amely szerint a Ya.com értéke 1,26-1,8 milliárd $ között van.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.