Szerző: Bodnár Ádám

2012. szeptember 25. 12:06

A bevételnél gyorsabban nőttek a Red Hat kiadásai

Továbbra is egészséges ütemben növekszik a legnagyobb, kizárólag nyílt forrású szoftverekkel foglalkozó vállalat, a Red Hat üzlete. A vállalatot azonban visszahúzza a dollár erősödése.

Az augusztus 31-én véget ért negyedévben 323 millió dolláros bevételt könyvelhetett el a Red Hat, ami éves szinten 15 százalékos növekedést jelent. A társaságnál a bevételnövekedés azért lassult le, mert a dollár sokat erősödött egy év alatt, ami a külföldön keletkező bevételek átszámításakor hátrányosan érinti a céget. Változatlan árfolyamon számolva 20 százalékos bevételbővülést ért el a vállalat a tavalyi második pénzügyi negyedévhez képest.

A Red Hat bevételének túlnyomó részét még mindig előfizetések adják - a cég szoftvereihez előfizetéses konstrukcióban lehet hozzájutni, amelyért cserébe támogatást kapnak az ügyfelek. Az előfizetésekből 279 millió dollár folyt be összesen, a tárasaság a negyedév során 27 olyan előfizetési szerződést kötött meg, amelyek értéke meghaladta az 1 millió dollárt, közülük 4 volt 5 millió dollárnál is nagyobb, 2 értéke pedig meghaladta a 10 millió dollárt - ilyenre korábban nem volt még példa a Red Hat történetében. A nyílt forrású szoftverek legnagyobb vásárlói továbbra is a pénzintézetek és a kormányzati szervezetek, hangzott el az elemzők részére rendezett konferenciahíváson.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Ami a profitot illeti, itt már távolról sem áll ilyen jól a Red Hat. A negyedév során a legnagyobb Linux-disztribútor 50 millió dolláros üzemi nyereséget ért el, ami 4 százalékkal kevesebb mint egy évvel korábban. A cég által közzétett adatokból jól látszik, hogy minden téren erőteljesen növekedtek a költségek, az értékesítésre és marketingre fordított kiadások 24 százalékkal, a kutatás-fejlesztési költségek 23 százalékkal, az adminisztratív kiadások pedig 22 százalékkal múlták felül a tavalyi szintet. A vállalat magyarázata szerint ezeket többek között a Red Hat Summit rendezvénnyel kapcsolatos kiadások, akvizíciós költségek, valamint a Red Hat Storage fejlesztési és értékesítési csapatának kiépítése magyarázza.

A Red Hat negyedéves nettó eredménye 40 milió dollárról 35 millióra csökkent egy év alatt, ami részvényenként 18 centnek felel meg. A profitcsökkenésről szóló hírek hatására a cég részvényei 2,8 százalékot vesztettek az értékükből, de aki az év elején vett Red Hat részvényt, még így is 40 százalékos hozamot könyvelhetett el eddig.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.