Szerző: Bodnár Ádám

2012. szeptember 25. 12:06

A bevételnél gyorsabban nőttek a Red Hat kiadásai

Továbbra is egészséges ütemben növekszik a legnagyobb, kizárólag nyílt forrású szoftverekkel foglalkozó vállalat, a Red Hat üzlete. A vállalatot azonban visszahúzza a dollár erősödése.

HIRDETÉS

Az augusztus 31-én véget ért negyedévben 323 millió dolláros bevételt könyvelhetett el a Red Hat, ami éves szinten 15 százalékos növekedést jelent. A társaságnál a bevételnövekedés azért lassult le, mert a dollár sokat erősödött egy év alatt, ami a külföldön keletkező bevételek átszámításakor hátrányosan érinti a céget. Változatlan árfolyamon számolva 20 százalékos bevételbővülést ért el a vállalat a tavalyi második pénzügyi negyedévhez képest.

A Red Hat bevételének túlnyomó részét még mindig előfizetések adják - a cég szoftvereihez előfizetéses konstrukcióban lehet hozzájutni, amelyért cserébe támogatást kapnak az ügyfelek. Az előfizetésekből 279 millió dollár folyt be összesen, a tárasaság a negyedév során 27 olyan előfizetési szerződést kötött meg, amelyek értéke meghaladta az 1 millió dollárt, közülük 4 volt 5 millió dollárnál is nagyobb, 2 értéke pedig meghaladta a 10 millió dollárt - ilyenre korábban nem volt még példa a Red Hat történetében. A nyílt forrású szoftverek legnagyobb vásárlói továbbra is a pénzintézetek és a kormányzati szervezetek, hangzott el az elemzők részére rendezett konferenciahíváson.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Ami a profitot illeti, itt már távolról sem áll ilyen jól a Red Hat. A negyedév során a legnagyobb Linux-disztribútor 50 millió dolláros üzemi nyereséget ért el, ami 4 százalékkal kevesebb mint egy évvel korábban. A cég által közzétett adatokból jól látszik, hogy minden téren erőteljesen növekedtek a költségek, az értékesítésre és marketingre fordított kiadások 24 százalékkal, a kutatás-fejlesztési költségek 23 százalékkal, az adminisztratív kiadások pedig 22 százalékkal múlták felül a tavalyi szintet. A vállalat magyarázata szerint ezeket többek között a Red Hat Summit rendezvénnyel kapcsolatos kiadások, akvizíciós költségek, valamint a Red Hat Storage fejlesztési és értékesítési csapatának kiépítése magyarázza.

A Red Hat negyedéves nettó eredménye 40 milió dollárról 35 millióra csökkent egy év alatt, ami részvényenként 18 centnek felel meg. A profitcsökkenésről szóló hírek hatására a cég részvényei 2,8 százalékot vesztettek az értékükből, de aki az év elején vett Red Hat részvényt, még így is 40 százalékos hozamot könyvelhetett el eddig.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 04:30

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.