:

Szerző: Bodnár Ádám

2012. szeptember 19. 09:46

A vártnál több tabletet adnak el idén

Az IDC megemelte tabletpiaci előrejelzését, a vállalat legfrissebb prognózisa szerint 117 millió készülék fogy idén, szemben a korábban várt 107 millióval. Az iOS és az iPad uralmát egyelőre semmi sem veszélyezteti.

Frissítette a tabletek eladásaira vonatkozó előrejelzését az IDC. Az elemzőcég szerint idén nem 107 millió, hanem 117 millió készülék eladása várható, a karácsonyi szezonban kedvelt termékek lesznek a tabletek, főleg az elérhető árú Google Nexus 7 és az Amazon Kindle Fire révén. Tavaly világszerte 70,9 millió tablet fogyott, ha igaznak bizonyulnak az IDC előrejelzései, idén 64 százalékkal nő majd a piac.

"A gazdasági bizonytalanság ellenére a fogyasztók továbbra is rekordszámban vesznek tableteket és különösen erős keresletre számítunk a negyedik negyedévben" - vélekedik Tom Mainelli, az IDC kutatási igazgatója. "Az Apple vezeti a piacot az iPaddel és a dominanciája az év második felében is kitart. Ennek ellenére meggyőződésünk, hogy másnak is van helye a piacon és a következő hónapokban piacra kerülő androidos és windowsos készülékek bőséges választási lehetőséget adnak a fogyasztók számára."

Az elemzőcég szerint az iOS és az Apple dominanciáját nem csak idén, a következő pár évben nem fenyegeti semmi, sem az Android, sem a Windows nem fogja kikezdeni Cupertino uralmát a piacon. "A hamarosan érkező Microsoft Windows 8 és Windows RT operációs rendszereket futtató tabletek, beleértve a cég saját Surface-ét is, adnak majd némi lendületet" - mondja Jennifer Song, az IDC elemzője. "Ugyanakkor arra számítunk, az eladások gyengék maradnak a negyedik negyedévben, a magas árak és a vásárlók zavarodottsága miatt a készülékek vonzereje korlátozott lesz."

Forrás: IDC

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Korábban elterjedt a sajtóban a pletyka, amely szerint a Microsoft 200 dollár körüli összegért árulja majd a Surface-t és ennyibe fognak kerülni a Windows RT-s tabletek is. Egy Steve Ballmerrel készült interjú azonban cáfolni látszik ezt. "Még nem jelentettük be az árakat, de képességek szempontjából nagyon versenyképesek leszünk szerintem" - mondta a Microsoft elnök-vezérigazgatója a Seattle Times-nak. "Ha valami olcsóbb, az általában kevesebbet is tud. Nem néz ki olyan jól, bóvli hatást kelt. Ha megkérdeznél valakit, használna-e egy 7 hüvelykes tabletet, például Kindle Fire-t a házi feladatához, a válasz az hogy nem, sose. Egyszerűen nem elég jó termék. Ez persze nem jelenti azt hogy könyvet nem lehet rajta olvasni" - vélekedett Ballmer. "Ha megnézzük a PC-piac nagyját, az körülbelül 300 dollártól 700-800 dollárig tart. Ez adja a legjobb ár-érték arányt."

A ZDNet tegnap nyilvánosságra hozott egy ASUS prezentációt, amelyen a vállalat windowsos tabletjei láthatóak. A dia szerint a Windows RT-t futtató Vivo Tab RT (TF600T) modell, amely Tegra 3 processzorra épül és 10,1 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, 599 dolláros ajánlott áron lesz hozzáférhető, vagyis ugyanannyiba kerül mint a 32 gigabájtos, csak Wi-Fi vezérlővel rendelkező új iPad. A Transformer család tagjaihoz hasonlóan ehhez az ASUS tablethez is lehet majd billentyűzetes dokkolót vásárolni, ami további 199 dollárba kerül. A nagyobb, 11,6 hüvelykes, Atom processzoros, Windows 8-as Vivo Tab ára 799 dollár lesz a ZDnet információi szerint.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.