Szerző: Bodnár Ádám

2012. szeptember 18. 15:16:00

Október 9-én mutatkozik be itthon az új Windows

A Microsoft hivatalosan is bejelentette a Windows rajtjának időpontját: a cég október 25-án New Yorkban rántja le a leplet az operációs rendszerről. Magyarországon október 9-én mutatkozik be a szoftver az üzemeltetői közönségnek, egy nappal később a fejlesztők jönnek.

Október 25-én mutatja be a Windows 8-at a nagyközönségnek a Microsoft, a szakmai közönség azonban már régóta ismerkedhet vele a letölthető előzetesek, tesztváltozatok révén, a partnerek és mennyiségi licencvásárlók pedig már a végleges verziót is letölthetik. Magyarországon a vállalat rendszeresen tart nagyszabású szakmai eseményeket, ahol egy-egy új szoftver képességeit mutatja be mélyebben, a Windows 8 a Windows Server 2012-vel együtt kerül terítékre október 9-én.

Mi történik egy mobilappal a születése után? Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy 10 alkalmas, 30 órás online képzéssel.

A kiadott program szerint a Windows 8 kevesebb, a Windows Server 2012 pedig több figyelmet kap a rendezvényen, amellyel elsősorban az üzemeltető szakembereket célozza a cég. Ennek megfelelően az előadások középpontjában a szerver lesz, annak is olyan képességei mint a virtualizáció, adattárolás, hálózatkezelés, valamint a biztonság és távoli elérés. Az egyes területeket szokás szerint a Microsoft szakemberei, MVP-k és partnerek mutatják be.

A termékbejelentő eseményt a megszokott helyszínen, a budapesti Lurdy Ház mozijában tartják, ami már jó néhány éve ad otthont a legnagyobb TechNet konferenciáknak. Az eseményen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Aki nem tud személyesen ellátogatni az eseményre, online is követheti az előadásokat a TechNetKlub.hu oldalon - az előadások később felvételről is elérhetőek lesznek.

Ugyanezen a helyszínen, egy nappal később, tehát október 10-én tartják a Windows 8 fejlesztőknek szánt konferenciát, ahol az új operációs rendszer programozásáról lesz szó. Erre az eseményre is ingyenes a belépés, regisztrálni itt lehet. A fejlesztői rendezvény is élőben követhető lesz az interneten azok számára, akik nem tudnak elmenni. Az előadásokat utólag is vissza lehet majd nézni.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 29. 11:26

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy 10 alkalmas, 30 órás online képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.