Szerző: Bodnár Ádám

2012. szeptember 18. 15:16

Október 9-én mutatkozik be itthon az új Windows

A Microsoft hivatalosan is bejelentette a Windows rajtjának időpontját: a cég október 25-án New Yorkban rántja le a leplet az operációs rendszerről. Magyarországon október 9-én mutatkozik be a szoftver az üzemeltetői közönségnek, egy nappal később a fejlesztők jönnek.

Október 25-én mutatja be a Windows 8-at a nagyközönségnek a Microsoft, a szakmai közönség azonban már régóta ismerkedhet vele a letölthető előzetesek, tesztváltozatok révén, a partnerek és mennyiségi licencvásárlók pedig már a végleges verziót is letölthetik. Magyarországon a vállalat rendszeresen tart nagyszabású szakmai eseményeket, ahol egy-egy új szoftver képességeit mutatja be mélyebben, a Windows 8 a Windows Server 2012-vel együtt kerül terítékre október 9-én.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A kiadott program szerint a Windows 8 kevesebb, a Windows Server 2012 pedig több figyelmet kap a rendezvényen, amellyel elsősorban az üzemeltető szakembereket célozza a cég. Ennek megfelelően az előadások középpontjában a szerver lesz, annak is olyan képességei mint a virtualizáció, adattárolás, hálózatkezelés, valamint a biztonság és távoli elérés. Az egyes területeket szokás szerint a Microsoft szakemberei, MVP-k és partnerek mutatják be.

A termékbejelentő eseményt a megszokott helyszínen, a budapesti Lurdy Ház mozijában tartják, ami már jó néhány éve ad otthont a legnagyobb TechNet konferenciáknak. Az eseményen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Aki nem tud személyesen ellátogatni az eseményre, online is követheti az előadásokat a TechNetKlub.hu oldalon - az előadások később felvételről is elérhetőek lesznek.

Ugyanezen a helyszínen, egy nappal később, tehát október 10-én tartják a Windows 8 fejlesztőknek szánt konferenciát, ahol az új operációs rendszer programozásáról lesz szó. Erre az eseményre is ingyenes a belépés, regisztrálni itt lehet. A fejlesztői rendezvény is élőben követhető lesz az interneten azok számára, akik nem tudnak elmenni. Az előadásokat utólag is vissza lehet majd nézni.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról