:

Szerző: Bodnár Ádám

2012. szeptember 6. 15:31

Idén is kétnapos lesz a Hacktivity

Október 12-13-án kilencedik alkalommal tartják meg a Hacktivityt, amely mára a régió egyik legjelentősebb független IT-biztonsági eseményévé nőtte ki magát. Idén is több mint ezer résztvevőt várnak a szervezők a kétnapos eseményre.

A Hacktivityn rendszeresen előadnak az IT-biztonsági szakma nemzetközi szaktekintélyei, az esemény vendége volt például Bruce Schneier is. Idén két vezérelőadója is lesz a rendezvénynek. Jeff Bardin a világ egyik legismertebb kiberbűnözés- és kiberterrorizmus-szakértője Amerikából érkezik, előadásában a nyilvános forrásokból történő információszerzéssel (open source intelligence, OSINT) foglalkozik. Az OSINT-nek nevével ellentétben nincs köze a nyílt forrású szoftverekhez, hanem arra utal, hogyan lehet egy személyről vagy csoportról nyilvánosan elérhető forrásokból (például közösségi oldalakról, a médiából, fórumokról, stb.) a legtöbb információt begyűjteni, és azokat miként kell elemezni.

Az idei Hacktivity másik vezérelőadója Sir David Pepper az Egyesült Királyságból, aki 2003-tól 2008-ig a rádiós hírszerzésért és az elektronikus információs biztonságért felelős Kormányzati Kommunikációs Központ (Government Communications Headquarters) igazgatója volt. Sir Pepper jelenleg a Thales UK tanácsadó testületének tagja, előadásában bemutatja a kibertér evolúciójának eddigi történéseit és előrevetíti a közelgő trendeket.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A további előadóknak pályáznia kellett, az idei Hacktivity programbizottságához 48 pályázat érkezett hazánkon kívül Horvátországból, Németországból, Dániából, Oroszországból, Marokkóból, Izraelből, Indiából és az USA-ból is. A bizottság harminc előadást választott ki, két nap alatt többek között olyan témák kerülnek terítékre, mint iOS (Apple) és Android biztonság, DDOS támadások kivédése, USB-sérülékenységek, adatbázis-biztonság, biometria, webes sérülékenységek, Duqu-, Flame- és Gauss kártékony kódelemzések első kézből. Az eseményen a nagyon mély technológia ismereteket keresők sem fognak csalódni, hiszen lesz hibakeresés kernel driverekben, behatolástesztelés magas biztonságú környezetekben és rootkitírás böngészőbe beépülő modulokra.

Tavaly először szerveztek a Hacktivity keretén belül ún. Hello workshopokat, amelyek idén is folytatódnak. A cél azonos, egy adott témában a résztvevők az elmélettől eljussanak a gyakorlatig. Lesz Hello Injection, Hello CA, Hello forráskód elemzés workshop, valamint egy teljes új Hacking platform is bemutatkozik. Az esemény látogatói a Hacker Road 2.0 keretében egy 24 órás versenyen is részt vehetnek. Ez a tavalyi akadályverseny kibővített változata lesz, és magában foglalja a Hacktivity weboldal fejlesztője a Webshark Kft. által megálmodott Wargame játékot, az Urban Warriror zárnyitást, az RRC Kft. által felépített Splunk-alapú nyomozási feladatot, és még sok egyéb akadályt. A végső pontszám az összes feladat teljesítéséből adódik össze, a szervezők négyfős csapatokat várnak erre a megmérettetésre.

A Hacktivity 2012 helyszíne a MOM Művelődési központ, a rendezvény péntek reggel 8-tól szombat este 6-ig tart. A részletes program itt tekinthető meg, jegyet vásárolni pedig itt lehet. A belépő ára a vásárlás időpontjától függően változik, diákoknak 7600-9500 forint, magánszemélyeknek 15200-19000 forint, céges résztvevőknek pedig 33600-42000 forint. Lehetőség van komplett konferenciacsomag vásárlására is, amely magának foglalja a szállást és a reggelit is, ez 59700 forintba kerül.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.