Szerző: Koi Tamás

2012. szeptember 4. 13:37

Bővíti a tányéros tévéjét a Telekom

Belátható időn belül bővítheti műholdas tévés platformjának csatorna- és szolgáltatáskínálatát a Magyar Telekom. A konkrét lépéseket a Spacecom műholdas céggel kötött hosszú távú megállapodás aláírása előzte meg.

A Magyar Telekom és az AMOS műholdakat üzemeltető, tel-avivi székhelyű Spacecommal kötött megállapodásnak köszönhetően a közeli jövőben tovább bővülhet a T-Home Sat TV műholdas rendszer csatorna- és szolgáltatáskínálata. A két cég szeptember elején újította meg négy évvel ezelőtt kötött megállapodását, melynek köszönhetően a Magyar Telekom bevezethette a portfóliójába a műholdas tévés szolgáltatást, amit tavaly év végén interaktív funkciókkal egészített ki.

Készül a HD-bővítés

A hétmillió dollár értékű üzlet részeként a Telekom a korábbinál nagyobb sávszélességhez juthat hozzá, melyet elsősorban a csatornák, azon belül is a HD-s tartalmak számának növelésére fordíthat. A társaságnak a bővítésre szükséges is van, hiszen a különböző konstrukciókban elérhető közel száz SD-adás mellett csak 7 HD csatornát, és az HBO HD-t továbbítja a Magyar Telekom az AMOS műholdon keresztül.

A T-Home Sat TV HD-s választéka a piac legnagyobb szolgáltatóival összevetve elsősorban a vezetékes kábelszolgáltatásokhoz képest marad el, hiszen a magyar műholdas piacot uraló triumvirátusból a UPC Directnek is csupán 8 HD-csatornája van, míg a DIGI-nek egyáltalán nincs műholdas platformon HD-adása. A UPC digitális kábeltévéje ezzel szemben 11 HD-csatornát kínál, az Invitelnél pedig bizonyos területeken elérhető 16 HD-csatornát tartalmazó csomag is.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A műholdas platform bővítése egyben azt is előrevetíti, hogy a szolgáltató más digitális platformokon is (digitális kábeltévé, IPTV) a kínálat növelésére készül, a Telekom ugyanis tradicionálisan egységes csatornakínálatot biztosít az összes tévés platformján, ráadásul többnyire azonos áron. A vállalat a bővítéssel kapcsolatban nem árult el konkrétumokat. Birck Balázs, a Magyar Telekom innovációs és termékfejlesztési osztályának vezetője csak annyit mondott, hogy a plusz kapacitást csatornabővítésre és új, a jövőben elindítani kívánt szolgáltatások bevezetésére fogják használni.

Fényes csillag

A Magyar Telekom 2008. novemberében indította el Sat TV szolgáltatását, mely a promócióknak és a csomagajánlatoknak köszönhetően hamar nagy népszerűségre tett szert. A vállalatnak az idei második negyedév végén 286 ezer műholdas előfizetője volt, a Sat TV ezzel a T-Home portfólió legnépszerűbb tévés szolgáltatásának tekinthető. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság aktuális jelentése szerint a cég a vezeték nélküli műsorszolgáltatások piacán 28,9 százalékos részesedéssel a második legnagyobb szereplő volt júliusban a DIGI mögött.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról