Szerző: Koi Tamás

2012. szeptember 3. 15:16

Erős felhozatallal jön év végén a Huawei

Év végére több, különböző árszegmensbe pozicionált androidos készülékkel - tablettel és okostelefonnal egyaránt - bővíti kínálatát a Huawei.

Korábbi ígéretének megfelelően év végére újabb, a korábbi választéktól jelentősen elkülönülő okostelefonokkal és tabletekkel bővíti kínálatát a Huawei. A kínai gyártó a berlini IFA-n mutatta be őszi-téli újdonságait, a kiállításra látogatók három új okostelefont és két új tabletet ismerhettek meg - ezek egy része már a csúcskategóriában, illetve a felső-középkategóriában versenyez a nagy nevű márkák termékeivel.

A Huawei okostelefon-kínálatának csúcsát idén ősztől az Ascend D1 Quad XL képezi majd - ez a telefon a korábbi zászlóshajó, a barcelonai MWC-n bemutatott Ascend D1 közvetlen utódjának tekinthető. A 4,5 hüvelykes, 720p felbontású kijelzővel ellátott okostelefon igazi különlegessége a Huawei saját gyártású rendszerprocesszora, a négy processzormaggal és 16 magos grafikus vezérlővel ellátott K3V2. A telefonba 1 gigabájt rendszermemória és 8 gigabájt háttértár kerül (utóbbi bővíthető microSD-kártyával), az átlagosnál hosszabb rendelkezésre állási időről egy tekintélyes, 2800 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik.

Hasonló méretben, de némileg szerényebb tudással érkezik a középkategóriás G600 típus, mely 4,5 hüvelykes kijelzőn 540x960 pixeles felbontást kínál. A telefonba 1,2 GHz-es, kétmagos processzor kerül 768 megabájt rendszermemóriával és 4 gigabájt háttértárral, az áramforrás kapacitása ez esetben 1930 mAh. A készülék Wi-Fi Direct- és DLNA-támogatást is kínál, emellett NFC-rádióval is található az extrák közt.

Az alsó-középkategória egyik kedvelt típusa lehet a szolgáltatók választékában az év végén a Huawei G330, mely 4 hüvelykes, 480x800 pixeles kijelzőjével mindkét fentebb említett modellnél kisebb, szerényebb tudású okostelefon. A típusba 1 GHz-es kétmagos rendszerchip kerül 512 megabájt rendszermemóriával és szintén 4 gigabájtnyi háttértárral (ez akárcsak a másik két modell esetében, itt is bővíthető). A Huawei Ascend D1 Quad XL, a G600 és a G330 típusok egyaránt az Android operációs rendszer 4.0-s verziójával (Ice Cream Sandwich) kerülnek forgalomba, a negyedik negyedévben. A készülékek ajánlott fogyasztói ára 499, 299 és 199 euró lesz.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az okostelefonok mellett a kínai gyártó két tabletről is lerántotta a leplet a IFA-n. A Huawei MediaPad 10 FHD és MediaPad 7 Lite nevükből eredően eltérő méretkategóriába tartoznak, emellett teljesítményszintben - és természetesen árban - is jelentős különbség mutatkozik a két típus közt. A nagyobbik modell legnagyobb különlegessége a ma még többnyire kihasználatlan full HD felbontású kijelző, valamint a 8 megapixeles hátlapi kamera, mely a tabletek mezőnyében a legnagyobb felbontású képérzékelők közé tartozik. A tabletbe egy 1,2 GHz-en ketyegő négymagos processzort épít a Huawei, 1 gigabájt rendszermemóriával és 8-64 gigabájt háttértárral.

A MediaPad 10 FHD kistestvérének számító MediaPad 7 Lite kijelzője a nagyobbik modellel ellentétben semmi különlegeset nem nyújt, az IPS-kijelző felbontása itt már csak 600x1024 pixel. A tabletbe egy 1,2 GHz-es egymagos CPU kerül, 1 GB memória és 8 GB háttértár mellé (utóbbi memóriakártyákkal bővíthető). A két új, Android 4.0-t futtató tablet 430 és 250 eurós ajánlott fogyasztói áron kerül forgalomba a következő hetekben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról