Szerző: Koi Tamás

2012. augusztus 31. 15:15

A Lenovo gyártja a Vodafone új tabletjeit

Egy évvel az első saját márkás tabletek bejelentése után a Vodafone bemutatta a Smart Tab termékcsalád frissített tagjait. A gyártó továbbra is kínai, ám a ZTE helyett ezúttal a Lenovótól rendelte meg a tableteket az operátor.

Az előző évi termékvonal nyomdokaiban járva újabb saját márkás tableteket hoz forgalomba év végén a Vodafone. A cég a berlini IFA-n bemutatta a Smart Tab termékcsalád új generációját, a Smart Tab II-t, melynek tagjai az éppen egy évvel ezelőtt leleplezett tabletekhez képest gyorsabb működést, valamint modernebb rendszerkörnyezetet hoznak. Változott a gyártó is, az újdonságokat már nem a ZTE gyártja, hanem a leginkább PC-gyártásban érdekelt, szintén kínai Lenovo.

Akárcsak az előző évben, így idén is két modellel bővül a termékválaszték, a Smart Tab II széria egy 7 hüvelykes és egy 10,1 hüvelykes kijelzővel szerelt példányból áll. A műszaki paraméterek összes részlete egyelőre nem tisztázott, az eddig nyilvánosságra került beszámolók alapján úgy tűnik azonban, hogy a 7 hüvelykes példány egy olcsó belépőszintű megoldásnak számít majd, míg a nagyobbik testvért feljebb pozicionálja a szolgáltató. A Vodafone ezzel szakít a tavalyi gyakorlattal, akkor szinte kizárólag a kijelző méretében különbözött a két Smart Tab.

Az újdonságokról egyelőre annyit tudni biztosan, hogy a nagyobbik Smart Tab II 1,5 GHz-es Qualcomm Snapdragon processzorral érkezik, 16 gigabájt flashmemóriás háttértárral, a kisebbik Smart Tab II-be viszont csupán 4 gigabájtnyi háttértár kerül. Mindkét tablet az Android operációs rendszer 4.0-s verzióját futtatja. A Vodafone standján látható információk szerint a kisebbik modell listaára 190, a nagyobbiké 420 euró lesz.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Amennyiben ez az árképzés érvényesül Magyarországon is, úgy ez azt jelenti, hogy a Vodafone a tableteknél is azt az agresszív árképzést kívánja használni, amit a saját márkás, belépőszintű okostelefonoknál alkalmaz. A cég kínai beszállítóival megállapodva a versenytársak megoldásainál lényegesen olcsóbban kínál okostelefonokat kezdő felhasználóknak, ráadásul ezek minősége, teljesítménye, vagyis összességében ár/érték aránya egyre jobb.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az új tabletek mikor kerülhetnek forgalomba hazánkban, abból kiindulva, hogy az első Smart Tabek tavaly decemberben kerültek a boltokba, ezúttal is év végi megjelenésre lehet számítani. Az újdonságok piaci bevezetése kapcsán kerestük a szolgáltató magyarországi leányvállalatát is, ahol közölték, a Vodafone itthon is tervezi az új tabletek forgalmazását, "lehetőleg még az idén".

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.