Szerző: Koi Tamás

2012. augusztus 28. 14:53

Mindenből a legjobbat pakolja az Optimus G-be az LG

Nyilvánossá váltak az LG legújabb felsőkategóriás okostelefonjának műszaki adatai. A koreaiak nem bíztak semmit a véletlenre, egyszerűen mindenből a legjobbat pakolták a kütyübe.

HIRDETÉS

A korábbi, óvatos kiszivárogtatást követően mostanra nyilvánossá váltak az LG Optimus G részletes műszaki paraméterei, melyek alapján az egyik legütőképesebb felsőkategóriás okostelefon lehet a piacon. A mobilba a ma elérhető egyik legnagyobb teljesítményű processzor és grafikus feldolgozóegység kerül, emellett az Optimus G már a leggyorsabb mobilhálózatokkal is kompatibilis lesz.

Az Optimus G az egyik első olyan okostelefon lehet a piacon, mely a Qualcomm Snapdragon S4 családjának legmodernebb tagját, a négy processzormagot tartalmazó APQ8064 (S4 Pro) típusú lapkáját tartalmazza. Az 1,5 GHz-es órajelen ketyegő chip mellett a grafikus megjelenítésért az Adreno 320 GPU felel, ami a gyártó ígérete szerint jelentősen nagyobb grafikus számítási teljesítményt, így elsősorban valósághűbb játékot ígér az eddigi csúcsteljesítményű lapkákhoz képest.A telefon az új rendszerchipnek köszönhetően LTE hálózatokra is képes csatlakozni anélkül, hogy a készülékbe külön erre a célra alkalmazott rádiós modult kellene építeni.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Az új processzor az LG szerint nem ró szélsőségesen nagy terhet az áramforrásra, hiszen az APQ8064 processzormagjai a terhelés mértékétől függően egyenként ki- és bekapcsolnak automatikusan. Az okostelefonba a processzor mellé egyébként 2 gigabájt rendszermemória kerül, a flashmemóriás háttértár mérete pedig 32 gigabájt. A készülékre gyárilag az Android operációs rendszer 4.0.4-es verziója (Ice Cream Sandwich) kerül.

Az újdonság a kijelzőjét tekintve is igyekszik felvenni a versenyt a jelenlegi csúcskategóriás termékekkel: a 4,7 hüvelykes képátlójú, 1280x768 pixeles felbontású IPS+ kijelző az LG Innotek és az LG Display közös fejlesztéseként leginkább vékonyabb kialakítással büszkélkedhet, a telefon részben ennek köszönhetően mindössze 8,45 milliméter vastag lett.

Az LG Optimus G a jövő hónapban kerül a boltokba Dél-Koreában, a nemzetközi premier ezt követően, de még mindenképpen idén várható. A készülék fogyasztói árát egyelőre nem közölte a gyártó.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 19. 11:32

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.