Szerző: Koi Tamás

2012. augusztus 28. 14:53

Mindenből a legjobbat pakolja az Optimus G-be az LG

Nyilvánossá váltak az LG legújabb felsőkategóriás okostelefonjának műszaki adatai. A koreaiak nem bíztak semmit a véletlenre, egyszerűen mindenből a legjobbat pakolták a kütyübe.

A korábbi, óvatos kiszivárogtatást követően mostanra nyilvánossá váltak az LG Optimus G részletes műszaki paraméterei, melyek alapján az egyik legütőképesebb felsőkategóriás okostelefon lehet a piacon. A mobilba a ma elérhető egyik legnagyobb teljesítményű processzor és grafikus feldolgozóegység kerül, emellett az Optimus G már a leggyorsabb mobilhálózatokkal is kompatibilis lesz.

Az Optimus G az egyik első olyan okostelefon lehet a piacon, mely a Qualcomm Snapdragon S4 családjának legmodernebb tagját, a négy processzormagot tartalmazó APQ8064 (S4 Pro) típusú lapkáját tartalmazza. Az 1,5 GHz-es órajelen ketyegő chip mellett a grafikus megjelenítésért az Adreno 320 GPU felel, ami a gyártó ígérete szerint jelentősen nagyobb grafikus számítási teljesítményt, így elsősorban valósághűbb játékot ígér az eddigi csúcsteljesítményű lapkákhoz képest.A telefon az új rendszerchipnek köszönhetően LTE hálózatokra is képes csatlakozni anélkül, hogy a készülékbe külön erre a célra alkalmazott rádiós modult kellene építeni.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az új processzor az LG szerint nem ró szélsőségesen nagy terhet az áramforrásra, hiszen az APQ8064 processzormagjai a terhelés mértékétől függően egyenként ki- és bekapcsolnak automatikusan. Az okostelefonba a processzor mellé egyébként 2 gigabájt rendszermemória kerül, a flashmemóriás háttértár mérete pedig 32 gigabájt. A készülékre gyárilag az Android operációs rendszer 4.0.4-es verziója (Ice Cream Sandwich) kerül.

Az újdonság a kijelzőjét tekintve is igyekszik felvenni a versenyt a jelenlegi csúcskategóriás termékekkel: a 4,7 hüvelykes képátlójú, 1280x768 pixeles felbontású IPS+ kijelző az LG Innotek és az LG Display közös fejlesztéseként leginkább vékonyabb kialakítással büszkélkedhet, a telefon részben ennek köszönhetően mindössze 8,45 milliméter vastag lett.

Az LG Optimus G a jövő hónapban kerül a boltokba Dél-Koreában, a nemzetközi premier ezt követően, de még mindenképpen idén várható. A készülék fogyasztói árát egyelőre nem közölte a gyártó.

a címlapról