Szerző: Koi Tamás

2012. augusztus 21. 12:51

Érkezik az újabb Xperia csúcsmobil

Alighanem a közelgő, augusztus végi IFA kiállításra időzítve a Sony csendben frissítette az Xperia NXT sorozatú okostelefonok kínálatát, méghozzá egy új csúcsmodellel. Jön az Xperia SL, gyorsabb processzorral és modernebb operációs rendszerrel a fedélzeten.

Újabb taggal egészíti ki az idei Mobile World Congressen bemutatott Xperia NXT-sorozatú okostelefonjainak kínálatát a Sony. Az Ericssontól idén végleg megszabadult japán gyártó ezúttal a csúcskategóriában bővít, a rövidesen boltokba kerülő Xperia SL az év eleji termékkínálat csúcskategóriás tagját, az Xperia S-t váltja a trónon.

A két modell közt elsősorban a nyers számítási teljesítményt tekintve tapasztalható majd különbség, az új jövevénybe ugyanis egy 1,7 GHz-en ketyegő kétmagos processzor (Qualcomm Snapdragon S3) kerül, szemben az Xperia S 1,5 GHz-es CPU-jával. A két típus a Sony weboldalán szereplő információk szerint valójában ugyanazt a típusú (MSM8260) processzort tartalmazza, a mérnökök tehát az újdonság esetében egyszerűen megnövelték az órajelet 200 MHz-cel.

Nem ez ugyanakkor az egyetlen különbség a két okostelefon között: míg a Sony Xperia S gyárilag az Android operációs rendszer 2.3-as (Gingerbread) verziójával érkezett, addig az Xperia SL-re már a gyárban Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) kerül. További változás, hogy az Xperia SL az eddigiekhez képest két további színben, szürkében és rózsaszínben is napvilágot lát - az előd csak feketében és fehérben volt kapható.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A két készülék a fenti felsorolást leszámítva a rendelkezésre álló információk alapján mindenben megegyezik, így az Xperia SL-nek éppúgy 4,3 hüvelykes, 720x1280 pixeles felbontású kijelzője van, mint az Xperia S-nek, a beépített flashmemória mérete is maradt 32 gigabájt (ez nem bővíthető tovább microSD-kártyákkal), illetve a fényképezőmodul is ugyanaz a 12 megapixeles érzékelővel ellátott egység, mint a korábbi modellnél.

Az Xperia SL megjelenésének pontos idejéről és arról, hogy mely régiókban lesz kapható, egyelőre nem áll rendelkezésre információ, miként egyelőre a készülék ára sem ismert. A Sony várhatóan az augusztus végén kezdődő Berlini IFA kiállításon árul majd el további részleteket az újdonság elérhetőségéről.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról