Szerző: Koi Tamás

2012. augusztus 21. 10:51

Mától elérhető a UPC mobilinternet

Ahogy azt korábban sejteni lehetett, a Vodafone Magyarország partnereként lép piacra mobilszolgáltatással a UPC Magyarország. A cég egyelőre kizárólag adatszolgáltatást kínál, virtuális mobilszolgáltatóként.

Ismertté váltak a UPC Magyarország által nyújtott mobilszolgáltatások konstrukciói és feltételei, a cég a mai budapesti sajtótájékoztatóján közölte, a Vodafone Magyarország partnereként mobiladat-szolgáltatást kínál augusztus 21-től. A vállalat virtuális mobilszolgáltatói üzleti modellel lép be a hazai mobilpiacra, vagyis a számlákat a UPC-től kapják az ügyfelek, emellett a teljes ügyféladminisztrációt is a távközlési szolgáltató végzi.

Sikeres tárgyalások

A mai sajtótájékoztatón Betzalel Keningsztein, a UPC vezérigazgatója közölte, "rendkívül sikeres" tárgyalásokat folytatott a vállalat a Vodafone-nal az igazi virtuális mobilszolgáltató létrehozására. A cégvezető hozzátette, a UPC megfontoltan és lassan lép be a piacra, egyelőre kizárólag mobiladat-szolgáltatást kíván nyújtani, melyet vagy önálló SIM-mel, vagy SIM-et és modemet is tartalmazó csomagban vásárolhatnak meg az ügyfelek. A célcsoport elsősorban a távközlési szolgáltató meglévő ügyfélbázisa - nekik kedvezményt nyújt a vállalat, ha egyszerre több távközlési megoldást is megrendelnek.

A UPC egyelőre három díjcsomagot tesz elérhetővé mától az összes ügyfélszolgálati csatornán. Ezek elsősorban a bennefoglalt adatmennyiség tekintetében térnek el egymástól, 1, 3 és 6 gigabájtnyi adatforgalmat biztosítva, 1900 és 6500 forint közti havidíjjal. A szolgáltató tévé- és vezetékes internetszolgáltatás mellé 400-700 forint kedvezményt nyújt, de csak idén év végéig. A csomagajánlat kedvezményei december 31-ig garantáltak az ügyfeleknek.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az adatforgalmi limit elérése esetén nincs túlszámlázás, ilyenkor a szolgáltatást lassítja a társaság. A UPC mobilnettel általánosan elérhető sávszélesség egyébként letöltési irányban 7,2, feltöltési irányban pedig 1,4 Mbps, ezt a társaság 128 kbps-re lassítja a limit elérésekor. Az előfizetésekkel bizonyos területeken - ahol a Vodafone rádiós lefedettsége megfelelő paraméterekkel rendelkezik - 21 Mbps sávszélességű letöltési sávszélesség is elérhető.

A hang ennél bonyolultabb

Keningsztein a HWSW kérdésére elmondta, a hangszolgáltatás bevezetése jóval komplexebb feladatnak bizonyul, de a UPC nem mond le arról, hogy virtuális mobilszolgáltatóként ilyet is kínáljon. A vezérigazgató ezzel kapcsolatban semmilyen konkrétummal nem szolgált, hozzátette ugyanakkor, hogy hat-kilenc hónap múlva bővebb információt tud majd nyújtani a cég a további piaci terveket illetően. Keningsztein újságírói kérdésre hozzátette, év végére néhány ezer, esetleg tízezer új ügyfélre számít.

Azzal, hogy a UPC a Vodafone Magyarországot választotta partneréül, az ország legnagyobb kiterjedésű 3G-s hálózatát veheti igénybe: a mobilszolgáltató éppen idén tavasszal bővítette 3G-s lefedettségét jelentős mértékben az UMTS900 technológia bekapcsolásával. A Vodafone jelenleg a három mobilszolgáltató közül a legnagyobb mértékű, 90 százalékot is meghaladó lakossági lefedettséget biztosít, ennek ellenére a piros szolgáltató ügyfelei vannak a legkevesebben: a társaság ma nagyjából 600 ezer előfizetővel rendelkezik, ami a teljes piac alig több mint 23 százaléka.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról