Szerző: Bodnár Ádám

2012. augusztus 17. 10:00

Vállalati flash tárolásban utazó céget vett az IBM

Megvásárolja a memóriaalapú tárolókat gyártó Texas Memory vállalatot az IBM. A tegnap bejelentett ügylet a következő hónapok során zárul le, a vételár nem nyilvános - néhány százmillió dollár cserélhetett gazdát mindössze.

Az IBM is erősíteni kívánja piaci pozícióit és kompetenciáját a memóriaalapú adattárolás területén, amely a közeljövőben nagy robbanás előtt áll: a Nagy Kék által citált IDC-előrejelzés szerint 2016-ban mintegy 3 exabájt, azaz 3 millió terabájt memóriaalapú tárolót fognak leszállítani a gyártók a vállalati ügyfelek számára.

A Texas Memory Systems (TMS) az iparág nagy öregjei közé tartozik, 1978-ban alapították. A vállalat a kezdetektől fogva memóriaalapú adattárolókat fejlesztett és kínált a legnagyobb teljesítményt megfizetni hajlandó vállalati felhasználók számára, a megrendelői közé tartozik  az amerikai kormányzat és hadsereg, számos pénzügyi intézet, e-kereskedelmi, valamint távközlési szolgáltató. A vállalat az évek során sem tudott igazán naggyá válni, bár 35 országban vannak ügyfelei, továbbra is magánkézben van és mindössze 100 alkalmazottat foglalkoztat houstoni főhadiszállásán.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

"A TMS technológiája már bizonyított és az ügyfelektől is jó visszajelzéseket kaptunk" - mondta az IBM System Storage üzletág vezetője, Robert Cancilla. A cég legismertebb terméke a RamSan család, amely egy évtizede mutatkozott be. A RamSan termékek - nevükből is kikövetkeztethető - rackbe szerelhető memóriaalapú tárolók, amelyek FC interfészen csatlakoznak a vállalati tárolóhálózatra, kapacitásuk egészen 140 terabájtig terjed. A kínálatban flash- és DRAM-alapú modellek is megtalálhatók, újabban a családban PCIe felületű kártyák is megjelentek, emellett kimondottan Oracle- és SQL Server-specifikus megoldásokat is árul a TMS.

A Nagy Kék ígérete szerint a Texas Memory termékek fejlesztése a jövőben is halad tovább, illetve a technológiát  beilleszti saját szervereibe, tárolóiba, PureSystems integrált rendszereibe és szoftvereibe is. "Az IBM érti a szilárdtest technológia hatásait a tároló- és szerverinfrastruktúrákra és amint az akvizíció lezárul, alig várjuk hogy a technológiának továbbfejlesszük. Az IBM globális elérésével a mérnöki csapatunk és a termékvonalunk várhatóan sokkal gyorsabban bővül mint korábban" - mondta a felvásárlás kapcsán Holly Frost, a TMS alapítója és elnök-vezérigazgatója.

Az IBM ezzel az akvizícióval több legyet is ütött egy csapásra: házon belül tudhat egy vállalati SSD-ben mindenki másnál nagyobb tapasztalattal rendelkező céget és annak fejlesztőcsapatát, amely révén távol tarthatja saját vevőkörétől az olyan feltörekvő, flash technológiára koncentráló cégeket mint a Violin és Fusion-io. Számos RamSan-felhasználó működteti memórialapú tárolóját IBM SVC mögött, így az IBM-nek már vannak integrációs tapasztalatai is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról