Szerző: Koi Tamás

2012. augusztus 15. 14:47

Idén (újra)indul a Sony mobilos játékplatformja

Továbbfejleszti, valóban multiplatormossá teszi a PlayStation konzolok mobilos vetületét a Sony. A japán gyártó több tartalmat és több kompatibilis eszközt ígér a sokatmondóan PlayStation Mobile-ra keresztelt szolgáltatás indulásával.

Év végén elindítja, pontosabban újraindítja a keresztplatformos játékot, illetve fejlesztést lehetővé tevő PlayStation Mobile-t a Sony. A japán gyártó szórakoztatóelektronikai részlegének célja, hogy kitörjön a PlayStation asztali- és kézi konzolok zárt világából, és a PlayStation márkával - függetlenül az eszköz gyártójától - olyan vásárlókat célozzon meg, akiket eddig nem ért el.

A társaság a kölni Gamescom kiállításon bejelentette, hogy a PlayStation Suite szolgáltatás továbbfejlesztésével, további gyártók bevonásával egyelőre kilenc országban indul a PlayStation Mobile. A PlayStation Vita kézi konzol és PlayStation 3 asztali konzoljáték mellett a rendszer keresztplatformos kompatibilitást ígér más okostelefonokkal. A készüléknek ugyanakkor szigorú követelményeknek kell megfelelnie a hardvert és a szoftvert illetően, illetve a platform egyelőre csak androidos eszközökhöz érhető el.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A kezdeti listában számos Xperia okostelefon mellett egyelőre a HTC három androidos készüléke szerepel, emellett a cég bejelentette, hogy a tajvani Asustek és a kevéssé ismert Wikipad is csatlakozik a programhoz. A Sony a fejlesztők számára kedvező áron, évi 99 dollár fejében kínál szoftverfejlesztői licencet - ezt eddig 75 fejlesztőcég vagy stúdió vásárolta meg világszerte. Az év végi rajtra a nagy piacokon körülbelül 30 címet tervez elérhetővé tenni a Sony partnereivel karöltve.

A Sony részéről a mobil eszközök bevonása a PlayStation ökoszisztémába, illetve a keresztplatformos játék nem teljesen új keletű elképzelés. A cég tavaly év elején jelentette be a kifejezetten játékosoknak szánt, akkor még Sony Ericsson égisz alatt futó Xperia Playt, mely mellé létrehozta a PlayStation Suite platformot, a PlayStation Mobile közvetlen elődjét. A program továbbfejlesztését az idei E3 expón jelentette be a Sony, itt vált nyilvánossá az is, hogy a Sonyt követően a HTC az lesz az első olyan gyártó, melynek készülékein PlayStation Mobile alkalmazások futnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról