Szerző: Török Roland

2012. augusztus 13. 15:06

Itthon is kapható az LG új csúcsmobilja

A magyarországi forgalmazókhoz is megérkezett az LG új csúcsmobilja, az Optimus 4X HD. A Samsung Galaxy S III kategóriatársa többek közt az árával kíván versenybe szállni a riválisaival szemben, kérdés, hogy a specifikációkban erős modell hogyan dolgozza le időbeni hátrányát a piacon.

A hazai szolgáltatók közül a T-Mobile és a Telenor üzleteiben beszerezhető okostelefon olcsóbb mint a többi csúcskészülék, ez akár javára is válhat, de akik ebben a kategóriában keresnek mobilt, nem biztos, hogy az árkülönbség alapján döntenek.

Azt tudja mint a többiek

A True HD-IPS LCD fantázianevű kijelző felbontása 1280x720 pixel, képátlója 4,7 hüvelyk és persze Gorilla Glass borítást is kapott. A mobilt az NVIDIA négymagos, Tegra 3 chipje hajtja. Az 1,5 GHz-en ketyegő processzormagok a csúcsot képviselik, ahogyan az 1 gigabájtos DDR2 RAM is a felső kategóriát jelenti még ma is. Belső tárhelyből 16 gigabájt áll rendelkezésre, ami további 32 gigabájttal bővíthető, microSD kártyával. Ezt az erős kombinációt egy 2150 mAh kapacitású akkumulátorral szolgálja ki - A tesztek alapján erre szükség is van, a 4X HD üzemideje elmarad hasonló tulajdonságú riválisaitól, de átlagos használat mellett bőven kibír egy napot.

A szoftver tekintve az LG csúcsmobil az Android 4.0.3 verziószámon futó Ice Cream Sandwich verziót kapta, de elméletileg hamarosan frissíthető a legújabb 4.0.4 verzióra - a Jelly Beanre ugrásról viszont még nem nyilatkozott a koreai gyártó. Ezt az LG megtoldotta a legújabb verziójú saját kezelőfelületével, az Optimus UI 3.0-s változatával, amiben a korábban megismert gesztusvezérlés mellett néhány új alkalmazás is megjelenik.

Megpróbál különbözni?

Az operációs rendszer integrált részeként működik a Quick memo szolgáltatás, aminek a segítségével a felhasználó bárhol és bármikor jegyzeteket készíthet a telefonjába, amit bármilyen eszközről megtekinthet vagy meg is oszthat másokkal, a Média kezdőlap segítségével pedig  - a gyártó elmondása szerint - a számítógépen megszokott minőségben játszhatja le a videókat, zenéket és képeket.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A kamera Full HD videofelvételre képes, fotókat pedig 8 megapixeles felbontásban készít. Az előlapi kamera 1,3 megapixeles felbontásával a hátsó társához hasonlóan a mezőny jobb szereplői közé tartozik. Méreteit tekintve szinte megegyezik a Galaxy S III-mal, hajszálnyival kisebb, de pont ennyivel vastagabb is, tehát 132,4 mm hosszú, 68,1 mm széles és 8,9 mm vastag. Érdekesség, hogy a súlya pontosan a Galaxy S III-mal egyezik meg, 133 grammot nyom.

A készülék ára körülbelül 140 ezer forint, amivel a csúcskategória egyik legolcsóbb darabja tud lenni. A Samsung Galaxy S III körülbelül 10 ezer forinttal magasabb listaáron érhető el, a szolgáltatói ajánlatokban természetesen ennél nagyobb különbség is megjelenhet. A februárban bejelentett és júniusban piacra dobott mobil hazánkban kissé talán elkésett, erősebb szolgáltatói támogatás nélkül nehezen képzelhető el, hogy komoly kereslet alakul ki rá.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról