Szerző: Török Roland

2012. augusztus 13. 15:06

Itthon is kapható az LG új csúcsmobilja

A magyarországi forgalmazókhoz is megérkezett az LG új csúcsmobilja, az Optimus 4X HD. A Samsung Galaxy S III kategóriatársa többek közt az árával kíván versenybe szállni a riválisaival szemben, kérdés, hogy a specifikációkban erős modell hogyan dolgozza le időbeni hátrányát a piacon.

A hazai szolgáltatók közül a T-Mobile és a Telenor üzleteiben beszerezhető okostelefon olcsóbb mint a többi csúcskészülék, ez akár javára is válhat, de akik ebben a kategóriában keresnek mobilt, nem biztos, hogy az árkülönbség alapján döntenek.

Azt tudja mint a többiek

A True HD-IPS LCD fantázianevű kijelző felbontása 1280x720 pixel, képátlója 4,7 hüvelyk és persze Gorilla Glass borítást is kapott. A mobilt az NVIDIA négymagos, Tegra 3 chipje hajtja. Az 1,5 GHz-en ketyegő processzormagok a csúcsot képviselik, ahogyan az 1 gigabájtos DDR2 RAM is a felső kategóriát jelenti még ma is. Belső tárhelyből 16 gigabájt áll rendelkezésre, ami további 32 gigabájttal bővíthető, microSD kártyával. Ezt az erős kombinációt egy 2150 mAh kapacitású akkumulátorral szolgálja ki - A tesztek alapján erre szükség is van, a 4X HD üzemideje elmarad hasonló tulajdonságú riválisaitól, de átlagos használat mellett bőven kibír egy napot.

A szoftver tekintve az LG csúcsmobil az Android 4.0.3 verziószámon futó Ice Cream Sandwich verziót kapta, de elméletileg hamarosan frissíthető a legújabb 4.0.4 verzióra - a Jelly Beanre ugrásról viszont még nem nyilatkozott a koreai gyártó. Ezt az LG megtoldotta a legújabb verziójú saját kezelőfelületével, az Optimus UI 3.0-s változatával, amiben a korábban megismert gesztusvezérlés mellett néhány új alkalmazás is megjelenik.

Megpróbál különbözni?

Az operációs rendszer integrált részeként működik a Quick memo szolgáltatás, aminek a segítségével a felhasználó bárhol és bármikor jegyzeteket készíthet a telefonjába, amit bármilyen eszközről megtekinthet vagy meg is oszthat másokkal, a Média kezdőlap segítségével pedig  - a gyártó elmondása szerint - a számítógépen megszokott minőségben játszhatja le a videókat, zenéket és képeket.

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x)

A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x) A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

A kamera Full HD videofelvételre képes, fotókat pedig 8 megapixeles felbontásban készít. Az előlapi kamera 1,3 megapixeles felbontásával a hátsó társához hasonlóan a mezőny jobb szereplői közé tartozik. Méreteit tekintve szinte megegyezik a Galaxy S III-mal, hajszálnyival kisebb, de pont ennyivel vastagabb is, tehát 132,4 mm hosszú, 68,1 mm széles és 8,9 mm vastag. Érdekesség, hogy a súlya pontosan a Galaxy S III-mal egyezik meg, 133 grammot nyom.

A készülék ára körülbelül 140 ezer forint, amivel a csúcskategória egyik legolcsóbb darabja tud lenni. A Samsung Galaxy S III körülbelül 10 ezer forinttal magasabb listaáron érhető el, a szolgáltatói ajánlatokban természetesen ennél nagyobb különbség is megjelenhet. A februárban bejelentett és júniusban piacra dobott mobil hazánkban kissé talán elkésett, erősebb szolgáltatói támogatás nélkül nehezen képzelhető el, hogy komoly kereslet alakul ki rá.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról