Szerző: Koi Tamás

2012. augusztus 10. 12:00

Az IBM-et érdeklik a RIM vállalati megoldásai

Érdekli az IBM-et a BlackBerryket gyártó Research in Motion nagyvállalati termékportfóliója, a cég már állítólag meg is kereste a kanadaiakat azzal, hogy adott körülmények közt felvásárolná a vállalat saját kiszolgálóhálózatát.

HIRDETÉS

A héten újabb pletykák láttak napvilágot az utóbbi időben komolyan gyengélkedő Research in Motion (RIM) részben vagy egészében történő felvásárlásáról, illetve az új BlackBerry operációs rendszer licenceléséről. Augusztus elején egy elemzői nyilatkozat alapján többen kész tényként állították, a RIM a QNX-alapú BlackBerry 10 OS-t licenceli majd a Samsungnak, melyet korábban potenciális vásárlóként is hírbe hoztak. A koreai cég végül a média nyomására a héten ismételten tagadta, hogy érdekelné a RIM, vagy annak bármelyik terméke.

A Bloomberg most bennfentes, anonim forrásoktól úgy értesült, hogy az IBM a Samsunggal ellentétben egyáltalán nem zárkózik el attól, hogy vételi ajánlatot tegyen a RIM adathálózatára, illetve arra az üzletágra mely a BlackBerry-infrastruktúrát üzemelteti. Ezzel együtt a cég kezébe kerülhetne a gyártó (nagy)vállalati szerverterméke is, a BlackBerry Enterprise Server. A BlackBerry adathálózat világszerte tucatnyi adatközpontból (Network Operating Center, vagyis NOC) áll, melyeket dedikált eléréssel integrálnak több száz mobilszolgáltató hálózatába, illetve közepes- és nagyvállalat informatikai rendszerébe. A RIM előző negyedéves árbevételének mintegy 36 százaléka származott szolgáltatásokból, 5 százalék pedig szoftvereladásból (BES licencek), illetve egyéb forrásokból.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A céghez közel álló források szerint a teljes cég felvásárlásáról jelenleg semmiféle tárgyalás vagy egyeztetés nem zajlik potenciális partnerekkel, ennek elsősorban az az oka, hogy a rendkívül forrásigényes hardvergyártás megszerzése egyetlen piaci szereplő számára sem jelent vonzó lehetőséget. A RIM idén tavasz óta aktívan keresi a lehetőséget az akár teljes átstrukturálásra, egyre inkább arra utalnak azonban a jelek, hogy a cég a BlackBerry 10, illetve az arra épülő telefonok jövő év eleji megjelenéséig legfeljebb csak méretét tekintve változhat.

A RIM-mel kapcsolatos felvásárlási pletykák egyáltalán nem új keletűek: a kanadaiakat az iparág szinte összes szereplőjével hírbe hozták már, így a Samsung mellett potenciális vásárlóként szóba került a Nokia és a Microsoft (külön-külön és közös kezdeményezésként egyaránt), illetve az Amazon is. Tavaly télen, mikor az első pletykák napvilágot láttak, a cég piaci kapitalizációja még 6,56 milliárd dollár volt, ma már azonban ennél jóval kevesebbet, 4,09 milliárd dollárt ér a cég a tőzsdén.

A legfrissebb, IBM-mel kapcsolatos pletykákat sem a RIM, sem az IBM nem kívánta érdemben kommentálni.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 10:45

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.