Szerző: Koi Tamás

2012. augusztus 8. 10:49

Már fenyegeti az Acer a Microsoftot a Surface miatt

Nem lesz jó vége, ha a Microsoft belép a Surface tablettel a hardverpiacra - nagyjából ezt az üzenetet fogalmazta meg egy interjú során az Acer első embere.

Egyre feszültebbnek látszik a viszony a Microsoft és egyes OEM-ek, így elsősorban a tajvani Acer közt a redmondi cég új termékével, a Surface-szel kapcsolatban. A Microsoft a saját gyártású tablet bejelentésével voltaképpen üzent a világnak: nincs megelégedve a hardvergyártók által készített megoldásokkal, a Windows 8 alá ezért inkább saját referenciahardvert fejleszt. Az Acer elnök-vezérigazgatója a Financial Timesnak adott interjújában szokatlan határozottsággal arra kérte a Microsoftot, gondolja újra tervét.

J.T Wang a lapnak adott interjúban szó szerint a következőket monda: "Határozottan azt javasoltuk a Microsoftnak, gondolja ezt át. Gondolja át kétszer is. Ez hatalmas veszteségeket okozhat az egész ökoszisztémának, amire több gyártó negatívan reagálhat. Ez nem egy olyan terület, amiben önök [a Microsoft] jók, szóval gondolják ezt meg jól" - fogalmazott a cégvezető.

Wang nyilatkozatát Campbell Kan, az Acer globális PC-értékesítésért felelős elnöke tovább erősítette: "Ha a Microsoft belép a hardverpiacra, mit tehetnénk? Támaszkodjunk továbbra is rájuk, vagy keressünk más alternatívákat?" - utalt Campbell arra, hogy cége kész a Windows helyett, illetve kárára más operációs rendszerekkel ellátni hardvereit.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Nem ez az első alkalom, hogy a PC-piac meghatározó szereplőjének számító, ugyanakkor a tabletpiacon elhanyagolható részesedéssel rendelkező Acer kemény véleményt fogalmazott meg a Microsoft új stratégiájával kapcsolatban. Nem sokkal a Suface bejelentése után Oliver Ahrens, a társaság EMEA piacokért felelős alelnöke kifejtette, a Microsoft jobban tenné, ha inkább a Windows 8 fejlesztésére összpontosítana.

"Aggódom, hogy ez belső fókuszvesztéshez vezet majd a Microsoftnál, amiért mi [, a partnerek] is szenvedni fogunk, mivel a Microsoft termékeivel dolgozunk" - nyilatkozta Ahrens június közepén. Aggodalomra ad okot Ahrens szerint, hogy a Microsoft elkezd hardveres brandet építeni és csatorna-menedzsmenttel foglalkozni, eközben pedig könnyen szem elől tévesztheti a legfontosabb célt, a Windows 8 sikerét.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról