Szerző: Koi Tamás

2012. augusztus 8. 10:49

Már fenyegeti az Acer a Microsoftot a Surface miatt

Nem lesz jó vége, ha a Microsoft belép a Surface tablettel a hardverpiacra - nagyjából ezt az üzenetet fogalmazta meg egy interjú során az Acer első embere.

Egyre feszültebbnek látszik a viszony a Microsoft és egyes OEM-ek, így elsősorban a tajvani Acer közt a redmondi cég új termékével, a Surface-szel kapcsolatban. A Microsoft a saját gyártású tablet bejelentésével voltaképpen üzent a világnak: nincs megelégedve a hardvergyártók által készített megoldásokkal, a Windows 8 alá ezért inkább saját referenciahardvert fejleszt. Az Acer elnök-vezérigazgatója a Financial Timesnak adott interjújában szokatlan határozottsággal arra kérte a Microsoftot, gondolja újra tervét.

J.T Wang a lapnak adott interjúban szó szerint a következőket monda: "Határozottan azt javasoltuk a Microsoftnak, gondolja ezt át. Gondolja át kétszer is. Ez hatalmas veszteségeket okozhat az egész ökoszisztémának, amire több gyártó negatívan reagálhat. Ez nem egy olyan terület, amiben önök [a Microsoft] jók, szóval gondolják ezt meg jól" - fogalmazott a cégvezető.

Wang nyilatkozatát Campbell Kan, az Acer globális PC-értékesítésért felelős elnöke tovább erősítette: "Ha a Microsoft belép a hardverpiacra, mit tehetnénk? Támaszkodjunk továbbra is rájuk, vagy keressünk más alternatívákat?" - utalt Campbell arra, hogy cége kész a Windows helyett, illetve kárára más operációs rendszerekkel ellátni hardvereit.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Nem ez az első alkalom, hogy a PC-piac meghatározó szereplőjének számító, ugyanakkor a tabletpiacon elhanyagolható részesedéssel rendelkező Acer kemény véleményt fogalmazott meg a Microsoft új stratégiájával kapcsolatban. Nem sokkal a Suface bejelentése után Oliver Ahrens, a társaság EMEA piacokért felelős alelnöke kifejtette, a Microsoft jobban tenné, ha inkább a Windows 8 fejlesztésére összpontosítana.

"Aggódom, hogy ez belső fókuszvesztéshez vezet majd a Microsoftnál, amiért mi [, a partnerek] is szenvedni fogunk, mivel a Microsoft termékeivel dolgozunk" - nyilatkozta Ahrens június közepén. Aggodalomra ad okot Ahrens szerint, hogy a Microsoft elkezd hardveres brandet építeni és csatorna-menedzsmenttel foglalkozni, eközben pedig könnyen szem elől tévesztheti a legfontosabb célt, a Windows 8 sikerét.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról