:

Szerző: Gálffy Csaba

2012. augusztus 1. 11:55

Dolgozik még a Google a Nexus Q-n

Figyelmeztette a Nexus Q-ra előrendelést leadó fogyasztókat a Google, hogy az eszközt egyelőre nem tudja szállítani. Kárpótlásul az eredeti terméket ingyen adja a cég.

Átdolgozza a Nexus Q-t a Google, ezért egyelőre meghatározatlan ideig eltolta a termék piaci megjelenését - jelentette be a cég az előrendelést leadók számára kiküldött emailben. A levél szerint a Google a visszajelzések alapján döntött úgy, hogy a termék szolgáltatáskínálatán bővíteni fognak. "A Nexus Q korai változatát a Google I/O [fejlesztői konferencián] mutattuk be. A formaterv és a hardver osztatlan sikert aratott. Azonban a felhasználóktól azt a visszajelzést hallottuk, hogy a Nexus Q-nak többet kellene tudnia. Válaszul úgy döntöttünk, hogy a széleskörű piaci bevezetés előtt még jobbá tesszük a terméket."

A Google azonban nem hagyja cserben azokat sem, akik előrendelést adtak le, a levél tanúsága szerint ők egyelőre megkapják a Google I/O-n osztogatott korai modellt, ráadásul ingyen. Ezeket az ajándékdarabokat hamarosan postázza is a cég. A végleges modellről azonban nincs hír, annak piaci rajtját ismeretlen időpontra tolták ki, ami arra utal, hogy nem csak apró módosításokra készül a gyártó, hanem alaposan újraszabja a Nexus Q funkciókínálatát.

Szép, de nem elég okos.

A Nexus Q-t egyébként a Google fejlesztői konferenciáján mutatta be a cég, akkor a rendezvény résztvevőinek egy-egy korai, fejlesztői modellt is adott ajándékba. Az eredeti tervek szerint a Nexus Q egy vezeték nélküli "dokkoló" lett volna, amelyen keresztül a felhőben tárolt filmeket és zenéket tudjuk lejátszani az otthoni tévén és hangrendszeren. A Nexus Q nem rendelkezik saját kezelőfelülettel, kizárólag androidos telefonokról irányítható a megfelelő alkalmazáson keresztül. Mivel semmilyen beviteli eszköz nem jár hozzá, így alkalmazások futtatására is alkalmatlan, pedig egyébként a Galaxy Nexus okostelefonnal megegyező hardverplatformot használ és Android 4.0-ra épül.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A termék gyorsan eljutott az amerikai sajtó képviselőihez is, a tesztek azonban jobbára negatívak voltak, a gyér funkcionalitás nem indokolja a horribilis, 300 dolláros árat, még akkor sem, ha a Nexus Q-t Amerikában gyártatja a Google. Az előrendelést leadóknak kiküldött levéllel egy időben egyébként a Google a megrendelések felvételét is leállította, a Nexus Q "jelenleg nem vásárolható" címkét hord.

A kritikákra válaszul a Google várhatóan a szoftveres oldalt dolgozza át, elképzelhetőnek tartjuk, hogy a Nexus Q saját kezelőfelületet kap, vagy az androidos készülékeken kívül egyéb platformot is támogatni fog. Ez utóbbi lépés egyébként logikusnak tűnik, a Nexus Q feladata nem elsősorban az Android terjesztése, inkább a Google Play médiabirodalommá fejlesztésében tud segíteni, ebben pedig az androidos korlátozás felesleges és szükségtelen.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.