Szerző: Bodnár Ádám

2012. augusztus 1. 10:23

A Lenovóval áll össze az EMC

Együttműködési megállapodást kötött a Lenovo és az EMC. A tárolópiac vezetője a feltörekvő szervergyártó segítségével erősíteni kínai jelenlétét, saját termékeiben pedig felhasználná a Lenovo gépeit. A két cég egy vegyesvállalatot is alapított az Iomega sikerének előmozdítására.

HIRDETÉS

Közös közleményben jelentette be az EMC és a Lenovo, hogy szövetségre lépnek. Az együttműködés több téren valósul meg. A két vállalat együttműködik szerverek fejlesztése területén, az EMC saját szervertervezési kompetenciájával erősíti meg a Lenovót. Az elkészült gépeket a Lenovo fogja értékesíteni, de idővel beépítik azokat EMC tárolórendszerekbe is. Az EMC egyre erőteljesebben mozog a tömeghardverek irányába, a vállalat kifejezett célja, hogy a tárolóihoz minél kevesebb egyedi fejlesztésű hardvert használjon, inkább szoftvereivel különbözteti meg magát a versenytársaktól.

Másodsorban az EMC és a Lenovo viszonteladói megállapodást kötött, amelynek értelmében a Lenovo értékesíteni fogja az EMC egyes tárolóit az ügyfelei számára, kezdetben Kínában, később az egész világon. A megállapodás ezen része kísértetiesen hasonlít az EMC-Dell szövetséghez, a szervergyártó éveken keresztül forgalmazta az EMC tárolóit saját neve alatt, azonban az együttműködés tavaly véget ért, miután a Dell felvásárlások (EqualLogic, Compellent) révén saját tárolóportfóliót alakított ki és az EMC közvetlen versenytársává vált. A saját tárolókkal nem rendelkező Lenovo számára kapóra jöhet az EMC-vel kötött megállapodás, amely révén az ügyfelek még több igényét tudja lefedni.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

"Régóta várjuk a lehetőséget, hogy Kínán kívül is növeljük szerverpiaci jelenlétünket és a PC-k mellett más vállalati termékek terén is erősítsünk" - mondta a BusinessWeeknek Peter Hortensius, a Lenovo termékcsoport-vezetője. "Az EMC-nek olyan érdekeltségei vannak, amelyek tökéletesen kiegészítik a mieinket." Az EMC elnök-vezérigazgatója, Joe Tucci a megállapodás kapcsán a kínai piac elérését emelte ki. "A Lenovóval kiépített kapcsolat nagy lehetőség az EMC számára, hogy jelentősen növelje kínai jelenlétét, amely egy nagyon fontos és gyorsan növekedő piac."

Harmadrészt a két cég egy vegyesvállalat létrehozásáról is döntött, amelyhez a Lenovo tőkével, az EMC pedig az Iomega bizonyos szellemi tulajdonaival járul hozzá. Az egyelőre ismeretlen nevű, a Lenovo többségi tulajdonában levő vegyesvállalat feladata lesz a kisvállalati tárolók piacán versenyezni - ebben a szegmensben a

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 12:44

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.