Szerző: Bodnár Ádám

2012. augusztus 1. 10:23

A Lenovóval áll össze az EMC

Együttműködési megállapodást kötött a Lenovo és az EMC. A tárolópiac vezetője a feltörekvő szervergyártó segítségével erősíteni kínai jelenlétét, saját termékeiben pedig felhasználná a Lenovo gépeit. A két cég egy vegyesvállalatot is alapított az Iomega sikerének előmozdítására.

Közös közleményben jelentette be az EMC és a Lenovo, hogy szövetségre lépnek. Az együttműködés több téren valósul meg. A két vállalat együttműködik szerverek fejlesztése területén, az EMC saját szervertervezési kompetenciájával erősíti meg a Lenovót. Az elkészült gépeket a Lenovo fogja értékesíteni, de idővel beépítik azokat EMC tárolórendszerekbe is. Az EMC egyre erőteljesebben mozog a tömeghardverek irányába, a vállalat kifejezett célja, hogy a tárolóihoz minél kevesebb egyedi fejlesztésű hardvert használjon, inkább szoftvereivel különbözteti meg magát a versenytársaktól.

Másodsorban az EMC és a Lenovo viszonteladói megállapodást kötött, amelynek értelmében a Lenovo értékesíteni fogja az EMC egyes tárolóit az ügyfelei számára, kezdetben Kínában, később az egész világon. A megállapodás ezen része kísértetiesen hasonlít az EMC-Dell szövetséghez, a szervergyártó éveken keresztül forgalmazta az EMC tárolóit saját neve alatt, azonban az együttműködés tavaly véget ért, miután a Dell felvásárlások (EqualLogic, Compellent) révén saját tárolóportfóliót alakított ki és az EMC közvetlen versenytársává vált. A saját tárolókkal nem rendelkező Lenovo számára kapóra jöhet az EMC-vel kötött megállapodás, amely révén az ügyfelek még több igényét tudja lefedni.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

"Régóta várjuk a lehetőséget, hogy Kínán kívül is növeljük szerverpiaci jelenlétünket és a PC-k mellett más vállalati termékek terén is erősítsünk" - mondta a BusinessWeeknek Peter Hortensius, a Lenovo termékcsoport-vezetője. "Az EMC-nek olyan érdekeltségei vannak, amelyek tökéletesen kiegészítik a mieinket." Az EMC elnök-vezérigazgatója, Joe Tucci a megállapodás kapcsán a kínai piac elérését emelte ki. "A Lenovóval kiépített kapcsolat nagy lehetőség az EMC számára, hogy jelentősen növelje kínai jelenlétét, amely egy nagyon fontos és gyorsan növekedő piac."

Harmadrészt a két cég egy vegyesvállalat létrehozásáról is döntött, amelyhez a Lenovo tőkével, az EMC pedig az Iomega bizonyos szellemi tulajdonaival járul hozzá. Az egyelőre ismeretlen nevű, a Lenovo többségi tulajdonában levő vegyesvállalat feladata lesz a kisvállalati tárolók piacán versenyezni - ebben a szegmensben a

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról