Szerző: Koi Tamás

2012. július 31. 13:03

Az e-kereskedelmet szolgálná ki az új postaszolgáltató

Belátható időn belül új szereplővel bővülhet a postaszolgáltatások piaca. Egy lengyel cégcsoport, az Integer.pl bejelentette, több száz önműködő csomagküldő terminált helyez üzembe az országban.

Belép a magyarországi postaszolgáltatás- és csomagküldő piacra a lengyel Integer.pl csoport. A társaság bejelentette, hogy egy egész Európát lefedő, mintegy 300 millió eurós befektetési programjának részeként 300 önműködő csomagküldő terminált helyez üzembe Magyarországon, amellyel a nap 24 órájában az év 365 napján elérhetővé válik az automatizált csomagküldő szolgáltatás.

Az Integer.pl Lengyelország legnagyobb magánkézben lévő postai szolgáltatója, amely mintegy 600 csomagküldő terminálból álló hálózatot működtet Lengyelországban, Oroszországban és Ukrajnában. A cég által üzemeltetett, teljesen automatizált EasyPack terminálokkal a gyártó szerint időt lehet spórolni és csökkenthetők a szállítási költségek. A terminálokat könnyen elérhető helyszíneken állítják majd üzembe, például benzinkutakon, tömegközlekedési csomópontokban vagy bevásárlóközpontokban. A megoldás lényege, hogy a címzettnek nem kell otthon várnia a futár érkezésére – az SMS-ben vagy e-mailen érkező értesítés kézhez vétele után – eldöntheti, hogy munkába menet, ebédidőben, vagy hazafelé veszi fel csomagját.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az Integer.pl számításai szerint a hálózat kiépítése az első három évben jelentős anyagi támogatást igényel, és csak ezután válhat önfenntartóvá. A cég beruházása nem csak a berendezések üzembe helyezésére terjed ki, hanem a legnagyobb magyarországi piaci szereplőkkel kialakítandó IT-integrációra, valamint az ügyfeleknek szóló megoldással összefüggő erőteljes marketing-tevékenységre is. Az Integer.pl ezért most olyan magyar partnereket keres, melyek közre tudnak működni a hálózat gyors kiépítésében.

Az easyPack csomagküldési lehetőség Lengyelországban jelenleg több mint háromezer e-áruház számára elérhető, és mintegy tízezer elektronikus értékesítő veszi igénybe a szolgáltatást. Az Integer.pl szerint az efféle megoldások megjelenése egyértelműen kedvezően hat az e-kereskedelemre, mellyel kapcsolatban éppen az egyik legfőbb aggály az online fizetés biztonsága mellett a csomagok pontos és sértetlen célba juttatása.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról