Szerző: Kovács Attila

2000. március 16. 21:52

PartitionMagic 5 teszt

A 32BitsOnline -on tesztelték ezt a hasznos kis segédprogramot.

A 32BitsOnline-on tesztelték ezt a hasznos kis segédprogramot.
"A számítógépek egyik legfontosabb részegysége a merevlemez, az a hely ahol tároljuk az adatainkat és a legfontosabb információinkat. Pontosabban ezt úgy lehet mondani, hogy az adatainkat a merevlemez egy partíciójára mentjük, ami végső soron nem más, mint egy elkülönített rész a háttértárunkon, amin egy bizonyos fájlrendszert használunk, mint például az NTFS, ext2 vagy FAT32."

"A partícionálás egy olyan szó, amit a számítógép felhasználók már biztosan hallottak mind jó mind pedig rossz körülmények között. Régen a partícionálás egy mágikus "hőstett" volt, ami gyakran nehezebb feladat volt, mint amilyen nehéznek lennie kellett volna... A PowerQuest cég PartitionMagic programsorozata szerencsére a partícionálással járó "fájdalmakat" megkönnyíti. Legutolsó verziója ennek a programnak a Partition Magic 5.0 egy nagyon erőteljes eszköz, amivel sokkal felhasználó-barátabbá lehet tenni a partícionálás műveletét. A Partition Magic-et már a 3.x-es verzióktól kezdve használom és mindig is nagyon jó programnak találtam..."

"Egy nagyon jó dolog, amit a Partition Magic megtesz, amikor partícionálod a merevelmezed, hogy rákédez mire fogod használni a partíciót: adattárolásra vagy új operációs rendszer telepítésére. Ha a partíciót adattárolásra fogjuk használni, akkor a Partition Magic azt a partíciót logikai partícióként fogja létrehozni, viszont ha új oprendszer telepítésére szeretnénk használni az új partíciót akkor a Partition Magic egy elsődleges partíciót fog létrehozni a számára. Ez egy nagyon hasznos opciója ennek a programnak, mivel így megkíméli a felhasználót az abból eredő fejfájástól, hogy véletlenül túl sok elsődleges pírtíciót hozott létre a merevlemezén. Ráadásul meg tudjuk határozni, hogy fizikailag hol helyezkedjen el az újdonsül partíciónk: a merevlemezünk végén vagy elején."
[Teljes cikk]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról