Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Új perifériákkal erősíti a táblagépeit a Microsoft

Török Roland, 2012. július 30. 15:53
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Még Windows 8 oktüber 26-i megjelenése előtt piacra dobja a Microsoft a táblagépeihez és laptopjaihoz szánt egér és billentyűzet kiegészítőit. A mobileszközök Bluetooth-szal oldják meg a kommunikációt, így az androidos táblagépekkel és az iPadekkel is kompatibilisek lesznek.

A két most rajtoló termékcsaládból az olcsóbb Sculpt fantázianév alatt fut, míg a magasabb árkategóriát elfoglaló perifériák Wedge néven jelennek meg. Ez utóbbiak az átlagosnál még jobban illeszkednek a Metro felülethez és a Microsoft mobilgépeihez, könnyen és biztonságosan szállíthatóak és praktikusak is. Az optimalizált közös működésre példa, hogy a windowsos géppekkel együtt kerülnek alvó üzemmódba a leghatékonyabb energiakihasználás érdekében.

A Wedge Mobile Keyboard kerek szélű, könnyű és vékony. A billentyűzetről nem maradnak le a Windows 8-hoz kialakított gyorsbillentyűk sem. Az eszköz különlegessége egy kemény gumiból készült védőburok, ami a közepén található törésnek köszönhetően összehajtható és a táblagép alá rakva állványként használható. Így kényelmesebben látható pozícióba helyezhető az asztalon. A 23 ezer forintos indulóárával nem nevezhető olcsónak, de még így is kevesebbe kerül mint az Apple hasonló megoldása.

A Wedge Touch Mouse szintén a különlegesebbek közé tartozik a bejelentett perifériák közül. Apró méretének köszönhetően könnyedén szállítható akár zsebben is és természetesen ez is alkalmas a Windows 8 funkcióinak kihasználására. A teljes felület érintésérzékeny, így ezt kihasználva kényelmes, négy irányú lépkedést tesz lehetővé a Metro felületen, emiatt görgő nem is kapott helyet rajta. A 20 ezer forintos listaár miatt szintén csak az ínyenceknek ajánljuk.

Valamivel olcsóbb a Sculpt Touch Mouse a 14 ezer forintos árával, ami a Wedge Touch Mouse-al egyetemben megkapta a Microsoft egereiben megismert BlueTrack technológiát. Ezzel elvileg szinte bármilyen felületen képes pontos pozicionálásra, kivéve a talán a sima, átlátszó üveget. Az egéren egy érintésérzékeny sáv foglal helyet, ami a Wedge-hez hasonlóan négyirányú léptetést tesz lehetővé.

Az olcsóbb kategóriában induló Sculpt Travel Keyboard a Microsoft korábbról is ismert ergonomikus kialakítású billentyűzetét ültette át a hordozható világba. Az eszköz 50 dolláros indulóárral startol külföldön, de várhatóan hazánkban sem lesz drágább 16 ezer forintnál.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.