Szerző: Török Roland

2012. július 30. 15:53

Új perifériákkal erősíti a táblagépeit a Microsoft

Még Windows 8 oktüber 26-i megjelenése előtt piacra dobja a Microsoft a táblagépeihez és laptopjaihoz szánt egér és billentyűzet kiegészítőit. A mobileszközök Bluetooth-szal oldják meg a kommunikációt, így az androidos táblagépekkel és az iPadekkel is kompatibilisek lesznek.

HIRDETÉS

A két most rajtoló termékcsaládból az olcsóbb Sculpt fantázianév alatt fut, míg a magasabb árkategóriát elfoglaló perifériák Wedge néven jelennek meg. Ez utóbbiak az átlagosnál még jobban illeszkednek a Metro felülethez és a Microsoft mobilgépeihez, könnyen és biztonságosan szállíthatóak és praktikusak is. Az optimalizált közös működésre példa, hogy a windowsos géppekkel együtt kerülnek alvó üzemmódba a leghatékonyabb energiakihasználás érdekében.

A Wedge Mobile Keyboard kerek szélű, könnyű és vékony. A billentyűzetről nem maradnak le a Windows 8-hoz kialakított gyorsbillentyűk sem. Az eszköz különlegessége egy kemény gumiból készült védőburok, ami a közepén található törésnek köszönhetően összehajtható és a táblagép alá rakva állványként használható. Így kényelmesebben látható pozícióba helyezhető az asztalon. A 23 ezer forintos indulóárával nem nevezhető olcsónak, de még így is kevesebbe kerül mint az Apple hasonló megoldása.

A Wedge Touch Mouse szintén a különlegesebbek közé tartozik a bejelentett perifériák közül. Apró méretének köszönhetően könnyedén szállítható akár zsebben is és természetesen ez is alkalmas a Windows 8 funkcióinak kihasználására. A teljes felület érintésérzékeny, így ezt kihasználva kényelmes, négy irányú lépkedést tesz lehetővé a Metro felületen, emiatt görgő nem is kapott helyet rajta. A 20 ezer forintos listaár miatt szintén csak az ínyenceknek ajánljuk.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Valamivel olcsóbb a Sculpt Touch Mouse a 14 ezer forintos árával, ami a Wedge Touch Mouse-al egyetemben megkapta a Microsoft egereiben megismert BlueTrack technológiát. Ezzel elvileg szinte bármilyen felületen képes pontos pozicionálásra, kivéve a talán a sima, átlátszó üveget. Az egéren egy érintésérzékeny sáv foglal helyet, ami a Wedge-hez hasonlóan négyirányú léptetést tesz lehetővé.

Az olcsóbb kategóriában induló Sculpt Travel Keyboard a Microsoft korábbról is ismert ergonomikus kialakítású billentyűzetét ültette át a hordozható világba. Az eszköz 50 dolláros indulóárral startol külföldön, de várhatóan hazánkban sem lesz drágább 16 ezer forintnál.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 7. 13:44

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.