Szerző: Török Roland

2012. július 26. 13:02

Filmstúdiót kínál a YouTube az alkotóknak

A Google bejelentette, hogy a YouTube alkotók számára stúdiót nyit Londonban. A cég célja, hogy a legmodernebb berendezéssel segítse a kreatív filmkészítők munkáját.

A videomegosztó oldalon rengeteg felvétel található, de eltérő technológia minőségben. A webkamerás felvételektől kezdve a profi színvonalig bárki tölthet fel videót, de ezzel nagy szakadék is kerül az alkotók közé, méghozzá az anyagi háttér. Lehet valaki tehetséges, de nem mindenki engedheti meg magának, hogy professzionális eszközöket használhasson és ezzel rögzítse az amúgy ötletes tartalmát. Az új stúdióval a YouTube most lehetőséget kínál arra, hogy mindenki egyenlő feltételekkel vághasson bele felvételekbe, és ne vesszen kárba a készítők tehetsége az olcsó technika miatt.

A YouTube már régóta egyengeti a legsikeresebb és legjobb minőséget biztosító kreatív videózók útját az oldalán, ezzel a lehetőséggel készítők pedig még jobb és minőségibb tartalmakat szolgáltathatnak. Amerikában a legjobbak régóta megkapják a részüket a bevételekből, Magyarországon pedig idén indult el a helyi YouTube, így a Partner Program keretében már a hazai alkotók is részesülhetnek a videó alatt megjelenő reklámok értékesítéséből.

02:00
 

YouTube creator space - London (UK)

Még több videó

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A legjobbak felkarolásából ráadásul a YouTube is profitálhat. Egy-egy jobban sikerült videó akár több tízmilliós nézettséget is generálhat, ami jelentős reklámbevételt jelenthet, amiből megtérülhet a projektbe fektetett pénz. A nézők pedig különösen érzékenyek a minőségi tartalomra, amióta a legnagyobb videomegosztó oldalon is lehet HD felvételeket feltölteni, a házikamerás korszak a végét járja.

A stúdióban a legjobb minőségű eszközök állnak a készítők rendelkezésére: HD kamerák, hangszigetelt fülkék, mikrofonok, vágószobák és a professzionális világítás segít a tökéletes minőség elérésében a két „greenbox” stúdióban. A stúdiót és a gyártási folyamatot a cég két kreatív részlege, a Youtube Next Lab és a Youtube Creator Academy felügyeli, és Európából, Afrikából és a Közel-Keletről várja a YouTube alkotókat, akik előzetes megbeszélés alapján foglalhatnak maguknak időpontot. A Google szeretné tovább növelni a szolgáltatását, így tervezi, hogy más országokban is nyit új stúdiókat, például Tokióban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról