Szerző: Koi Tamás

2012. július 20. 14:28

Újabb megyeszékhelyeken érhető el a T-Mobile LTE-szolgáltatása

Újabb megyeszékhelyekre terjesztette ki a héten LTE-szolgáltatását a Magyar Telekom. A cég januárban indította el a gyors mobilnet-szolgáltatás kereskedelmi értékesítését.

Újabb területeken kapcsolata be a korábbinál jelentősen gyorsabb sávszélességet biztosító LTE-alapú mobilinternet-szolgáltatását a Magyar Telekom. A cég a héten három megyeszékhelyen, illetve azoknak bizonyos körzeteiben üzemelte be az új hálózatot, így mostantól Szombathely, Kecskemét és Győr területén is elérhető az LTE-alapú hálózat a megfelelő eszközök segítségével.

A szolgáltatás használatához a lefedett területen Net&Roll 4G mobilinternet csomagra és LTE-képes eszközre van szükség. A szolgáltatás igénybevételéhez a T-Mobile USB modem 4G-t vagy a Samsung Galaxy Tab 8.9 LTE táblagépet kínálja a szolgáltató. Emellett a T-Mobile honlapján már megrendelhető az a 4G router, amely a 4G/LTE hálózatra csatlakozva osztja el a technológia által nyújtott nagy sávszélességet a wifi képes eszközök között.

A Telekom idén januárban indította el az LTE-hálózat kereskedelmi üzemét, először kizárólag Budapestre koncentrálva. A szolgáltatás indulásakor a Telekom kiterjedt vidéki fejlesztést ígért, emellett idén év végére a T-Mobile várhatóan teljes Budapestet lefedné LTE-szolgáltatással. A vállalat régi partnereivel, az Ericssonnal és a Ciscóval karöltve építi ki új, a korábbinál lényegesen gyorsabb hálózatát. Az LTE működését lehetővé tevő maghálózat a Cisco EPC (Evolved Packet Core) megoldására épül, valamint a cég által gyártott aggregációs és szolgáltató routerekkel fejleszti tovább országos IPNGN (IP Next Generation) hálózatát.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A szolgáltatás az év eleje óta több megyeszékhelyen, valamint balatonmelléki településen, illetve a fővárosi agglomerációhoz tartozó egyes településeken is elindult. A versenytársak közül a Telenor jelentette be nemrég, hogy elindítja LTE-alapú szolgáltatását, ám a norvég tulajdonban lévő operátor első, egyelőre zárt ajánlatával kizárólag kisebb vidéki településeket szolgál ki. A Telenor LTE-szolgáltatása a tavaly bevezetett Hipernet márkanév alatt fut.

Mindkét mobilszolgáltató az 1800 MHz-es frekvenciasávot használja az LTE-hálózat kiszolgálásához, ráadásul mindkét cég 10 MHz-nyi spektrumot különített el a szolgáltatás részére. A Telenor Hipernet 84 csomagban az elméleti maximális sávszélesség 84 Mbps, a T-Mobile-nál 60 Mbps ez az érték.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról