Szerző: Koi Tamás

2012. július 20. 12:04

Nagy dobásra készül szeptemberben a Nokia

Titokzatos kampányba fogott Helsinkiben az utóbbi időben nehéz helyzetbe került Nokia. A cég itt tartja szeptember elején az évente esedékes Nokia World rendezvényt, ahol a várakozások szerint bejelentheti az új Windows Phone 8-as készülékportfólióját.

Bár a sajtót és a rajongókat jobbára még a cég tegnapi üzleti jelentése foglalkoztatja, a Nokia láthatóan aktívan készül az év legfontosabb rendezvényére, a Nokia World 2012-re, melyet ezúttal Finnország fővárosában, Helsinkiben rendeznek meg. A gyengélkedő gyártó a várakozások szerint ezen a rendezvényen árulhat el először hivatalos információkat a cég új Windows Phone termékkínálatáról.

A Nokia jelenleg négy Lumia okostelefont forgalmaz, ezek közül kettőt, a Lumia 710-et és 800-at az előző évi Nokia World rendezvényen leplezett le. A cég már akkor megkezdte az értékesítést, az eddigi összesítések alapján a készülékekből nagyjából 7-8 millió darab fogyott. A márka idén tavasszal megpróbált betörni az Egyesült Államok piacára is, ahol az iPhone-nal és Samsung Galaxy okostelefonokkal kelt versenyre a Lumia 900, finoman szólva is mérsékelt sikerrel.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A finn telefongyártó, mely egykor stabilan vezette az okostelefonok piacát, tegnap tette közzé második negyedévre vonatkozó üzleti jelentését, melyből kiderült, hogy a vállalat a második negyedévben összesen 10,2 millió okostelefont adott el, ebből mintegy négymillió volt valamilyen Lumia modell. Stephen Elop, a cég vezérigazgatója leszögezte, hogy a Windows Phone 8 frissítési stratégia bejelentése nem vetette vissza a forgalmat, ugyanakkor hozzátette, a Microsoft új mobil operációs rendszerének bemutatója jelentősen fellendítheti majd az eladásokat.

A Microsoft június közepén jelentette be, hogy idén ősszel piacra dobja a jobb hardvertámogatást és számos új funkciót kínáló Windows Phone 8 operációs rendszert. A cég konkrét megjelenési időpontot eddig nem közölt, csupán annyit, hogy az új rendszerre a Nokia, a HTC, a Samsung és a Huawei egyaránt épít majd telefonokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról