Szerző: Gálffy Csaba

2012. július 13. 13:37

Több százmilliót fizet az LG árkartell miatt

Mintegy tíz vállalat egyezett ki polgári peres eljárásban az alperesekkel a hosszú ideje folyó árrögzítési ügyben.

A polgári peres eljárás lezárásaként az LG Electronics 380 millió dollárt fizet az alpereseknek az LCD-piacon elkövetett árrögzítési gyakorlatért. A tíz perbe fogott vállalat közül ezzel a dél-koreaiak fizetik messze a legnagyobb összeget, a teljes kártérítés több, mint egyharmadát.

A nagyobb kijelzőgyártók ellen indított csoportos per felperesei szerint a gyártók a 90-es évek végétől 2006-ig egyeztették és rögzítették a panelek árait, ami a felvásárló tévé- és noteszgépgyártók számára a valódi versenyhez képest magasabb költségszintet eredményezett. A kijelzőgyártókat a párhuzamos büntetőjogi perben már bűnösnek találták és büntetés megfizetésére is kötelezték, a polgári perben a felperesek kártérítési igényeiket nyújtották be.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A megegyezésről a felperesek ügyvédje adott információt, a kikerült dokumentum szerint az LG Electronics 380 millió dollárt, az AU Optronics 170 milliót, a Toshiba pedig 21 millió dollárt fizet. A Reuters megkeresésére az LG Electronics nem válaszolt. Az AU Optronics szóvivője közölte, hogy a kártérítést a korábban képzett tartalékból fizetik, így az a jövőbeni üzleti eredményeken nem fog látszani. A Toshiba hangsúlyozta, hogy továbbra is tagadnak minden törvénytelenséget, a megegyezésbe pusztán azért mentek bele, hogy a további költségeket elkerüljék és végre lezárhassák a peres ügyet.

A perben korábban a Samsung, a Sharp és a Hitachi korábban kiegyezett már, azt a dokumentumot már a bíróság is elfogadta. A most bejelentett megegyezés egyelőre nem végleges, arra a pert levezető bírónak is rá kell még bólintania. Amennyiben ez az akadály is elhárul, a kijelzőgyártók összesen több, mint egymilliárd dollárt fizetnek majd az árrögzítés által megkárosított partnereiknek.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

0

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.