Szerző: Koi Tamás

2012. július 10. 10:45

Jövő hónapban itt a Windows 8

Immár hivatalosan is kijelenthető, hogy a Microsoft soron következő operációs rendszere, a Windows augusztusban elkészül, októberre pedig megkezdődik az új kiadás kereskedelmi értékesítése is.

A Microsofttal a jövő hónapban eljuttatja a szerződött gyártópartnereihez a következő generációs operációs rendszerét, a Windows 8-at, melynek kereskedelmi árusítása októberben kezdődhet meg - jelentette be a szoftvercég egy partnereknek tartott konferencián Torontóban. A cég eddig hivatalosan csak annyit közölt a Windows 8 megjelenése kapcsán, hogy a rendszer valamikor az év végén kerülhet forgalomba, ez volt az első alkalom, hogy ennél konkrétabb dátumot említettek a cég képviselői.

A rendezvényen többek közt kiderült, hogy az említett időpontban nem kizárólag az x86-os architektúrára írt Windows 8-verziók fognak megjelenni, hanem az ARM-alapú rendszerekkel kompatibilis Windows RT is ekkor lát napvilágot. Ezt a verziót ugyanakkor nem lehet majd hardvertől függetlenül is megvásárolni, kizárólag előtelepített rendszerekkel lehet majd hozzájutni az ARM-os kiadáshoz. A Windows 8 RTM augusztusi megjelenésével egy időben továbbá végleges formájában is megnyit a Windows Store piactér, ahol a megjelenés időpontjától kezdődően pénzért lehet hozzájutni azokhoz az alkalmazásokhoz is, melyekért a tesztidőszakban nem kellett fizetni.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Windows 8-at októbertől kezdetben kizárólag frissítésként lehet majd beszerezni, a Microsoft ezzel kapcsolatban korábban közölt részleteket. A Microsoft a korábbi verziók tulajdonosainak kedvezményes áron kínálja az új operációs rendszert, a hivatalos Windows 8 blogon megjelent bejegyzés szerint 40 dollárért - Európában feltehetően 40 euróért - veheti meg a frissítést mindenki, aki Windows XP, Vista vagy Windows 7 operációs rendszerről állna át. Az ajánlat a Windows 8 kereskedelmi megjelenésétől fogva érvényes és  2013. január 31-ig tart, ezért az árért ráadásul a Windows 8 Pro verziója jár.

A közép- és nagyvállalatok a Microsoft frissítési garancia szolgáltatásán keresztül juthatnak hozzá az új operációs rendszerhez, szintén Augusztustól. Az operációs rendszer 109 nyelven jelenik meg 231 piacon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról