Szerző: Koi Tamás

2012. július 5. 16:27

Az egész m3D-t újranézhetik a T-Home és UPC ügyfelek

A hét eleje óta több országos és lokális műsorszóró kínálatában megjelent az első magyar 3D-s tévécsatorna, az m3D, melynek teljes műsorválasztékát visszanézhetik a T-Home és UPC-előfizetők a tesztadás időtartama alatt.

Nem csak az olimpiai közvetítések, hanem a Médiaszolgáltatás-támogató és vagyonkezelő alap (MTVA) 3D-s tévécsatornájának, az m3D-nek a teljes 3D-s műsorkínálata felkerül a Magyar Telekom és a UPC Magyarország által üzemeltetett IPTV- illetve kábeltévé-szolgáltatás videotárába. Mindez azt jelenti, hogy az előfizetők - amennyiben megfelelő tévékészülékkel és beltéri egységgel rendelkeznek - a tesztadás ideje alatt tetszőleges számban újra nézhetik a térhatású tartalmakat.

Az előfizetők a tesztidőszak kezdetén az m3D természetfilmjeit és más, elsősorban ismeretterjesztő filmkeit nézhetik újra az archív tv és videotár szolgáltatásokban, július végétől pedig az olimpiai közvetítések is felkerülnek a repertoárba. Utóbbiak a jogtulajdonossal kötött megállapodás értelmében az élő közvetítést követő hét napon belül nézhetők újra. Mind a T-Home IPTV, mind a UPC kábeltévé-szolgáltatása (bizonyos beltéri egységekkel) alkalmas az élő adás rögzítésére és korlátlan idejű eltárolására, így aki egy-egy versenyszámról tovább is meg kívánja őrizni a felvételt, annak javasolt a felvételi funkció használata.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az MTVA június közepén jelentette be, hogy részben saját gyártású és vásárolt 3D-s tartalmakkal, valamint az olimpia ideje alatt napi legalább 16 órányi sportközvetítést sugározva elindítja az m3D csatornát. Az ország első térhatású televíziócsatornája az Antenna Hungária DVB-T rendszerében kezdte meg a tesztsugárzást június közepétől, a többi kábelszolgáltató repertoárjába hétfőn került be a csatorna, melyet külön előfizetési díj nélkül biztosít a legtöbb társaság.

Az m3D 3D-s tartalmainak megtekintéséhez a megfelelő kimenetekkel ellátott beltéri egységeken kívül értelemszerűen szükség van egy 3D-s kép megjelenítésére képes eszközre (tévékészülék vagy projektor) - ez utóbbiakból becslések szerint nagyjából 150 ezret vásároltak eddig országszerte. A hazai 3D-s tévékészülékek piacát szinte teljes egészében a két koreai gyártó, a Samsung és az LG uralja - eddig azonban zömében Blu-ray kiadványok vagy számítógépes játékok révén lehetett kihasználni a tévékészülékek képességeit.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról