Szerző: Koi Tamás

2012. június 28. 11:21

Iskolakezdésre piacon lehet az új Kindle Fire

Nem várja meg az ünnepi szezont az Amazon a Kindle Fire tablet új verziójának piacra dobásával, a cég a pletykák szerint már a jövő hónapban fellebbentheti a fátylat az egyik legnépszerűbb androidos tablet utódjáról.

Az egyéves termékciklust pár hónappal lerövidítve, már az iskolakezdési szezonban a boltokba kerülhet az Amazon szép reményű androidos táblagépének, a Kindle Fire-nak az utódja. Kiszivárgott információk szerint az internetes kereskedelmi lánc július 31-én jelenti be az új változatot. A sietségre alighanem a Google saját táblagépének, a Nexus Tabletnek a bejelentése adhatja a legnyomósabb okot.

Az új Kindle Fire-ről egyelőre viszonylag kevés konkrét információ szivárgott ki, a DigiTimes jól bevált forrásaitól, az alkatrészellátási lánc szereplőitől érkező információk alapján azt prognosztizálja, hogy az újdonság éppúgy 7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik majd, mint elődje, a panel felbontása azonban 1280x800 pixelre nő. További változásként az eszköz hardveres hangerőszabályzó gombbal is el lesz látva, illetve állítólag kamerája is lesz - ez a két elem az első generációs változatról hiányzott.

A hardvert érintő további változásokról egyelőre semmit nem lehet tudni, így az sem egyértelmű, hogy az Amazon az új Kindle Fire-ba épít-e Bluetooth-rádiót, melyet szintén a tablet első kiadásának egyik komoly hiányosságának rótt fel mind a szakma, mind a vásárlóközönség. Nem tudni emellett azt sem, hogy a beépített memória mérete változik-e, lehet-e azt bővíteni, és egyelőre a processzor típusáról és órajeléről sincs információ.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A kiszivárgott hírek szerint az új Kindle Fire ugyanannyiba fog majd kerülni, mint az első változat, vagyis az Amazon 199 dollárt kér majd a tabletért, ezzel párhuzamosan az első kiadás árát 149 dollárra mérsékli. A cég ezzel lényegében az Apple termékstratégiáját követi, a cupertinói cég az iPadek és iPhone-ok, valamint Mac-ek új generációjának bejelentésekor rendre mérsékli a piacon maradó előző generációs típusok árát, az új modellt pedig a régi eredeti árán kínálja.

Az Amazon tavaly szeptemberben jelentette be a webáruház digitális tartalmainak fogyasztására létrehozott Kindle Fire tabletet, mely novemberi megjelenése után rövidesen a legnépszerűbb androidos tablet lett. A kezdeti óriási érdeklődés aztán az ünnepi szezont követően jelentősen visszaesett, bár a tabletnek továbbra sincs a maga kategóriájában komoly riválisa. Nem sokáig lesz ugyanakkor ez így, a Goolge éppen a héten leplezte le a Nexus Tabletet, mely a cég első, saját márkanevével fémjelzett táblagépe lesz. Az újdonság ráadásul éppen annyiba fog kerülni, mint a Kindle Fire.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról