Szerző: Koi Tamás

2012. június 28. 11:21

Iskolakezdésre piacon lehet az új Kindle Fire

Nem várja meg az ünnepi szezont az Amazon a Kindle Fire tablet új verziójának piacra dobásával, a cég a pletykák szerint már a jövő hónapban fellebbentheti a fátylat az egyik legnépszerűbb androidos tablet utódjáról.

Az egyéves termékciklust pár hónappal lerövidítve, már az iskolakezdési szezonban a boltokba kerülhet az Amazon szép reményű androidos táblagépének, a Kindle Fire-nak az utódja. Kiszivárgott információk szerint az internetes kereskedelmi lánc július 31-én jelenti be az új változatot. A sietségre alighanem a Google saját táblagépének, a Nexus Tabletnek a bejelentése adhatja a legnyomósabb okot.

Az új Kindle Fire-ről egyelőre viszonylag kevés konkrét információ szivárgott ki, a DigiTimes jól bevált forrásaitól, az alkatrészellátási lánc szereplőitől érkező információk alapján azt prognosztizálja, hogy az újdonság éppúgy 7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik majd, mint elődje, a panel felbontása azonban 1280x800 pixelre nő. További változásként az eszköz hardveres hangerőszabályzó gombbal is el lesz látva, illetve állítólag kamerája is lesz - ez a két elem az első generációs változatról hiányzott.

A hardvert érintő további változásokról egyelőre semmit nem lehet tudni, így az sem egyértelmű, hogy az Amazon az új Kindle Fire-ba épít-e Bluetooth-rádiót, melyet szintén a tablet első kiadásának egyik komoly hiányosságának rótt fel mind a szakma, mind a vásárlóközönség. Nem tudni emellett azt sem, hogy a beépített memória mérete változik-e, lehet-e azt bővíteni, és egyelőre a processzor típusáról és órajeléről sincs információ.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A kiszivárgott hírek szerint az új Kindle Fire ugyanannyiba fog majd kerülni, mint az első változat, vagyis az Amazon 199 dollárt kér majd a tabletért, ezzel párhuzamosan az első kiadás árát 149 dollárra mérsékli. A cég ezzel lényegében az Apple termékstratégiáját követi, a cupertinói cég az iPadek és iPhone-ok, valamint Mac-ek új generációjának bejelentésekor rendre mérsékli a piacon maradó előző generációs típusok árát, az új modellt pedig a régi eredeti árán kínálja.

Az Amazon tavaly szeptemberben jelentette be a webáruház digitális tartalmainak fogyasztására létrehozott Kindle Fire tabletet, mely novemberi megjelenése után rövidesen a legnépszerűbb androidos tablet lett. A kezdeti óriási érdeklődés aztán az ünnepi szezont követően jelentősen visszaesett, bár a tabletnek továbbra sincs a maga kategóriájában komoly riválisa. Nem sokáig lesz ugyanakkor ez így, a Goolge éppen a héten leplezte le a Nexus Tabletet, mely a cég első, saját márkanevével fémjelzett táblagépe lesz. Az újdonság ráadásul éppen annyiba fog kerülni, mint a Kindle Fire.

a címlapról