Szerző: Koi Tamás

2012. június 26. 10:26

Microsoft: Nem akarunk okostelefont gyártani!

A Surface egyedi, leginkább a PC- és a tabletpiacot érintő próbálkozás, legalábbis ez derül ki a Microsoft illetékeseinek nyilatkozatából, akik határozottan cáfolják, hogy a cég saját okostelefont is gyártana a saját tablet után.

Múlt hét végén a Microsoft felsővezetése cáfolta azokat a pletykákat, melyek szerint a szoftveróriás a Surface tabletek után az okostelefonok szegmensében is hasonlóan taktikázna, vagyis lényegében saját hardvert gyártana saját szoftvere, a Windows Phone 8 alá. A cég stratégiai terveiről Greg Sullivan, a Windows Phone platform marketingvezetője beszélt egy interjúban, melyet az InformationWeek idéz.

A Microsoft saját tablet-PC hibrid megoldása, a Surface múlt heti bejelentése óta élénken foglalkoztatja az egész szakmát, beleértve a PC-gyártókat, melyek közül néhányan máris hevesen bírálták a cég stratégiai lépését, az elemzőcégeket és a szaksajtót. Nagyjából a Surface bejelentésével egy időben kezdtek szárnyra kelni azok a pletykák és találgatások, melyek szerint a Microsoft az okostelefonok szegmensében is hasonló lépésre szánná el magát, vagyis saját gyártású referenciakészülékeket dobna piacra.

Ezeket a feltételezéseket igyekezett eloszlatni Sullivan a múlt heti interjúban: "Nagyon komoly partnerhálózatunk van és nagyon elégedettek vagyunk a benne lévő cégekkel" - nyilatkozta a lapnak a marketingvezető. A Microsoft a Windows Phone 8 mobil operációs rendszer bejelentésekor közölte, hogy az új platformra többek közt a Nokia, a Samsung, a HTC és a Huawei is épít majd készülékeket.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x)

Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x) Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Elemzők szerint ettől függetlenül a Microsoft több vasat is tart a tűzben, így például Rick Sherlund, a Nomura elemzője múlt héten gyakorlatilag kész tényként közölte, hogy a Microsoftnak szerződése van egy bérgyártóval a saját telefonok legyártására, ám azt egyelőre Sherlund sem tudta megmondani, mi ezekkel a készülékekkel a célja Redmondnak. Más spekulációk szerint a Microsoft előbb-utóbb mindenképpen meg fogja vásárolni az egykor tündöklő európai csillagnak tekintett Nokiát, melynek egyetlen reménye a Windows Phone platform sikerében rejlik.

Erre egyébként már most meglenne minden lehetősége a jelentős készpénzállománnyal rendelkező vállalatnak, ráadásul a Microsoft eddig is dollármilliárdokat költött arra, hogy a Nokia és a Windows Phone közös útját egyengesse.

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 16. 12:59

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.