:

Szerző: Koi Tamás

2012. június 18. 15:55

Kombinált roamingcsomagot vezet be a Vodafone

Új, bizonyos elemeit tekintve egyedülálló roaming tarifaopciót vezet be a Vodafone Magyarország. Az Európai Napijegy nevű szolgáltatással a telefonálási és internetezési költségeiket egyaránt csökkenthetik a felhasználók az Európai Unió tagországaiban.

A hazai piacon mindeddig egyedülállónak számít az a roaming szolgáltatásopció, mely mától érhető el a Vodafone Magyarország ügyfelei számára. Az Európai Napijegy nevű tarifaopció megrendelésével az Európai Unió tagországaiban (plusz Norvégiában, Izlandon és Lichtensteinben) tartózkodó felhasználók napi 990 forint ellenében a hazai tarifákon beszélhetnek és küldhetnek SMS-eket. Az előfizetők a tarifacsomagjaikban foglalt kedvezményeket is igénybe vehetik a napijegy használata során.

A konstrukció egyik legfőbb előnyét az okostelefon-tulajdonosok élvezhetik külföldön, így az Európai Napijegy a fentieken túl napi 50 megabájtnyi adatforgalmat is tartalmaz. Eddig hasonló adatforgalmi opciókat kizárólag külön konstrukcióban lehetett elérni a hazai piacon, a percdíjakat pedig többnyire az EU-s hatósági árszabás alapján alapján számlázták ki a szolgáltatók (ez alól kivétel volt például a Vodafone Passport szolgáltatása).

A Vodafone nagyjából egy évvel ezelőtt vezette be a kedvezményes internethasználati lehetőséget biztosító MobilWeb Napijegy és MobilWeb Hetijegy Külföldön opciókat, illetve később az Internet Napijegy Külföldön szolgáltatást. Ezek 690-2990 forintért napi, vagy heti 10-100 megabájtnyi adatforgalmat kínáltak az ügyfeleknek. Az új opció megjelenésével ezek a konstrukciók is a kínálatban maradnak.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A piros szolgáltató új kedvezményétől függetlenül július elsejétől mindhárom hazai operátornál csökken az EU-s mobilhasználat díja. Az új roamingrendeletnek köszönhetően a percdíj indított hívásoknál 118-ról 107, fogadott hívásoknál pedig 37-ről nagyjából 29,5 forintra csökken. Fontos változás, hogy a korábbi, nagykereskedelmi díjakat érintő szabályozást kevésnek találva az EU idén júliustól az adatroaming kiskereskedelmi díját is szabályozza a tagországokon belül barangolva. Itt egy megabájtnyi adatforgalom nem kerülhet többe nettó 0,70 eurocentnél, ez a magyar szolgáltatóknál legfeljebb körülbelül 258 forintos megabájtonkénti árat eredményez.

A három hazai operátor közül éppen a Vodafone World roamingtarifája volt eddig a legdrágább, bizonyos partnerhálózatokon még az EU-n belül is elérte a 2500 forintos megabájtonkénti árat, de a másik két szolgáltató is 600 forintot kért egy megabájtért.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 20:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.