Szerző: Koi Tamás

2012. június 14. 10:20

Letölthető az Opera 12 végleges kiadása

Verziót lépett a norvég Opera Software webböngészőjének PC-s verziója. Az Opera 12-ben továbbfejlődött a témák kezelése, a böngésző emellett bizonyos esetekben gyorsabb is lett az elődjénél.

A több mint egy hónappal ezelőtt megjelent bétaváltozat után ma végleges formát öltött az Opera Software soron következő, Wahoo kódnevet viselő böngészőverziója, az Opera 12. A norvég fejlesztőcég szerint az új verzió számos olyan újdonsággal egészült ki, mely a fejlesztőknek és a felhasználóknak egyaránt hasznára válhat, emellett már szinte törvényszerűen gyorsabb is lett elődjénél.

Az Opera 12 egyik kiemelt újdonsága a témák továbbfejlesztése, mellyel a felhasználó egyéni ízlése szerint testre szabhatja a böngészője külsejét. Ez az egyébként más böngészőknél már régóta elérhető funkció, ugyanakkor az Opera esetében mostantól jóval látványosabban működik, így a teljes menüsáv és fejléc dizájnja átalakul egy új téma bekapcsolásakor. A bétaverzió megjelenésekor alig néhány témát lehetett csak letölteni a böngészőhöz, a választék azóta jelentősen bővült, a lista elérhető az addons.opera.com/themes oldalról. A fejlesztők pedig az alábbi weboldalon kaphatnak információt arról, hogyan készíthetnek témákat a böngészőhöz.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

További újdonság a friss kiadásban, hogy az új Opera szintén más böngészőkhöz hasonlóan mostantól elkülönítetten futtatja a kiterjesztéseket, így egy hibásan működő plugin nem tudja többé a böngésző működését teljesen leállítani. A 12-es verzió továbbá gyorsabban is jeleníti meg a weboldalakat köszönhetően néhány kisebb optimalizálási eljárásnak. A böngésző emellett a getUserMedia API-n keresztül direkt elérést nyújt a számítógép képalkotó eszközeihez, így elsősorban a webkamerákhoz.

Az új Opera böngésző letölthető a www.opera.com oldalról, a program újításaival kapcsolatos, fejlesztőknek készített dokumentáció pedig a szoftvercég fejlesztői portálján található.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.