:

Szerző: Koi Tamás

2012. június 14. 10:20

Letölthető az Opera 12 végleges kiadása

Verziót lépett a norvég Opera Software webböngészőjének PC-s verziója. Az Opera 12-ben továbbfejlődött a témák kezelése, a böngésző emellett bizonyos esetekben gyorsabb is lett az elődjénél.

A több mint egy hónappal ezelőtt megjelent bétaváltozat után ma végleges formát öltött az Opera Software soron következő, Wahoo kódnevet viselő böngészőverziója, az Opera 12. A norvég fejlesztőcég szerint az új verzió számos olyan újdonsággal egészült ki, mely a fejlesztőknek és a felhasználóknak egyaránt hasznára válhat, emellett már szinte törvényszerűen gyorsabb is lett elődjénél.

Az Opera 12 egyik kiemelt újdonsága a témák továbbfejlesztése, mellyel a felhasználó egyéni ízlése szerint testre szabhatja a böngészője külsejét. Ez az egyébként más böngészőknél már régóta elérhető funkció, ugyanakkor az Opera esetében mostantól jóval látványosabban működik, így a teljes menüsáv és fejléc dizájnja átalakul egy új téma bekapcsolásakor. A bétaverzió megjelenésekor alig néhány témát lehetett csak letölteni a böngészőhöz, a választék azóta jelentősen bővült, a lista elérhető az addons.opera.com/themes oldalról. A fejlesztők pedig az alábbi weboldalon kaphatnak információt arról, hogyan készíthetnek témákat a böngészőhöz.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

További újdonság a friss kiadásban, hogy az új Opera szintén más böngészőkhöz hasonlóan mostantól elkülönítetten futtatja a kiterjesztéseket, így egy hibásan működő plugin nem tudja többé a böngésző működését teljesen leállítani. A 12-es verzió továbbá gyorsabban is jeleníti meg a weboldalakat köszönhetően néhány kisebb optimalizálási eljárásnak. A böngésző emellett a getUserMedia API-n keresztül direkt elérést nyújt a számítógép képalkotó eszközeihez, így elsősorban a webkamerákhoz.

Az új Opera böngésző letölthető a www.opera.com oldalról, a program újításaival kapcsolatos, fejlesztőknek készített dokumentáció pedig a szoftvercég fejlesztői portálján található.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.