Szerző: Koi Tamás

2012. június 13. 11:21

Ice Cream Sandwich a középkategóriában a Sonytól

A Sony az Xperia okostelefon-széria két új tagjának, a miro-nak és a tipo-nak a bemutatásával ismét a középkategóriás termékkínálatát bővíti, ezúttal azonban már mindkét újdonság gyárilag Android 4.0-val érkezik.

Két új, középkategóriás okostelefont mutatott ma be a Sony, a termékeket egyedülálló módon először a Facebookon leplezte le a japán multi - nem véletlenül. Az Xperia miro és tipo tipikusan azt a fiatal felhasználói réteget célozza, akiknek a Facebook az életterüket jelenti, de még nincs okostelefonjuk. A két újdonság további érdekessége, hogy már gyárilag az Android operációs rendszer legfrissebb verziójával érkeznek.

A középkategóriás készülékkínálat drágább tagjának számító miro a mai érintőkijelzős mezőnyben kifejezetten kompakt méretűnek számít, köszönhetően elsősorban annak, hogy kijelzőjének képátlója mindössze 3,5 hüvelyk, felbontása pedig 320x480 pixel. A mobilt a Qualcomm 7225AA típusú, 800 MHz-en ketyegő rendszerprocesszora működteti, a háttértár kapacitása 4 gigabájt, ebből 2,2 érhető el a felhasználó számára.

Az Xperia miro-t kifejezetten a Facebook-felhasználóknak ajánlja a gyártó, a közösségi oldal értesítési funkcióit és kommunikációs csatornáit ezért többrétegűen integrálták a felületbe és a hardverbe. Így például a hagyományos Facebook-alkalmazáson túl a mobil a kijelző alatt található, kivilágítható felület fényjelzéseivel is tudatja a felhasználóval, hogy új üzenete érkezett, a Facebook-megosztást pedig szervesen integrálta a gyártó a galériába és a zenelejátszó alkalmazásba is. A médiatartalmakat a DLNA-támogatásnak köszönhetően más eszközökről is lehet streamelni a mobil segítségével.

A miro kisebbik testvérének számító tipo elsősorban a szoftver- és szolgáltatáskínálatot tekintve marad alul a miro-hoz képest, a hardver elsősorban a kijelző méretét és technológiáját tekintve tér el a nagyobb tudású modelltől. Így a tipo TFT-jének képátlója 3,2 hüvelyk, felbontása éppúgy 320x480 pixel, mint a miro-nak, a megjelenített színek száma azonban kevesebb (256 ezer, szemben a 16 millióval). A két mobil ugyanazt a processzort használja.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A szoftverháttérben közös, hogy a tipo is Android 4.0-val érkezik gyárilag, a szolgáltatáskínálat azonban itt lényegesen puritánabb, így például a Facebook integráció sem olyan látványos, mint a nagyobbik modellben, nincs DLNA-támogatás sem a Timescape felületbe integrált video chat - ehhez egyébként a miro esetében előlapi kamera is társul, ez a tipo-ban nincs. Az Xperia tipo érdekessége, hogy készül belőle dupla SIM-es változat is, ez ugyanakkor nem minden piacon kerül forgalomba.

Az Xperia miro és tipo a harmadik negyedévben kerül a boltokba és a szolgáltatók kínálatába. A készülékek négy különböző színben lesznek kaphatók, az ajánlott fogyasztói árat egyelőre nem hozta nyilvánosságra a gyártó.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról