Szerző: Gálffy Csaba

2012. június 13. 09:03

Magyarországon is bemutatta ultrabookjait a Lenovo

Kifejezetten kedvező áron kínálja konzumer ultrabookjait itthon a Lenovo. A spórlás azonban nem ment az üzemidő vagy a teljesítmény rovására és a termékek designja is egyedire, szépre sikerült.

HIRDETÉS

A gépek fém készülékházat kaptak, a divatos, ékszerűen keskenyedő kialakítás helyett azonban a kínai gyártó "tankönyv" formájúra rajzolta a konzumer ultrabookjait - így ugyanis könnyebb a szállítás és nagyobb lehet az integrált akku kapacitása is. Ez utóbbi egyénként a Lenovo állítása szerint számottevően nagyobb kapacitású, mint az iparági átlag - az U310 mintegy 7 órát, az U410 pedig mintegy 9 órát bírja csak akkuról üzemelve, köszönhetően a 46 illetve 59 wattórás kapacitásnak. A készülékház egyébként kívül kapott csak alumínium borítást, a csuklótámasz és a belső elemek műanyagból készülnek.

A kifejezetten kedvező ár érdekében a Lenovo ultrabookjai egyféle felbontású kijelzővel rendelkeznek, 1366 x 768 pixeles TN-filmes panelt kap a 13-as és a 14-es gép is. A később érkező ThinkPad modellekben lesz majd HD+ fantázianevű, 1600 x 900 pixel felbontású panel is, az IdeaPad családba ezeket egyelőre nem tervezik beépíteni - de a megfelelő vásárlói igényre a gyártó hajlandó megfelelően reagálni.

A ThinkPad gépekhez hasonlóan a konzumer gépek esetében is a szoftveres körítéssel különböztetné meg magát a vetélytársaktól a Lenovo, így az U310-U410 páros is kapott néhány egyedi szoftvert. A Lenovo Smart Update a számítógépen lévő adatok folyamatos szinkronizációját biztosítja, még alvó állapotban is. Ehhez a noteszgép a készenlétből rendszeres időközönként felébred, letölti a leveleket, frissíti az egyéb adatokat, majd visszaalszik. Másik érdekes megoldás a BootShield névre keresztelt, bootoláskor aktív algoritmus, amely a rendszer és a kritikus alkalmazások betöltését prioritizálja az egyéb felhasználói programok előtt, így a Windows asztal hamarabb feláll, a merevlemez egyenletes terhelésével pedig hamarabb válik használhatóvá a gép.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az új gépek kifejezetten felhasználóbarát árcímkét kaptak, a kisebb U310 induló ára 200 ezer forint, ezért Sandy Bridge-alapú gépet kapunk, a harmadik generációs Core architektúrára épülő modellek ennél valamivel többe kerülnek. A nagyobb modell 215 ezer forinttól indul, szintén Sandy Bridge kiszerelésben, azonban már a belépő szintű verzióban is széria a diszkrét GeForce GT 610M grafikus feldolgozóegység. A megcélzott vásárlói szegmens igényeinek megfelelően a gépek változatos színekben lesznek elérhetőek, a közös grafit mellett az U310 rubinvörös, az U410 pedig cseresznyevirág rózsaszín és vízkék színben is kapható lesz.

A Lenovo kifejezetten üzleti felhasználóknak szánt ultrabookjaira sajnos még hónapokat kell várni - a T430u augusztusra, az X1 Carbon pedig még később, ősz elején futhat be a magyarországi boltok polcaira.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 16:12

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.