Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Műholdas tévészolgáltatóval kötött megállapodást a Telenor

Koi Tamás, 2012. június 04. 16:03
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Bizonyos szintű átjárhatóságot biztosít a szolgáltatások közt az a megállapodás, mely a Telenor Magyarország és a UPC Direct műholdas tévészolgáltató közt jött létre a mobilnet és a tévészolgáltatások csomagértékesítésére.

Stratégiai együttműködést kötött egymással a Telenor Magyarország és a luxemburgi székhelyű UPC Direct, melynek részeként mindkét cég kínálatában megjelennek a partnerszolgáltató egyes szolgáltatásai. A megállapodás egyelőre csupán tesztcéllal jött létre, és nem érhető el országszerte, amennyiben azonban a projekt sikeresnek bizonyul, úgy a két cég országossá terjeszti ki a közös értékesítést.

A Telenor által kiadott sajtóközlemény szerint a mobilszolgáltatónál június 5-től érhetők el a UPC Direct műholdas csomagjai, ezzel egyidőben a tévészolgáltató értékesítési pontjain elérhetővé válnak a különböző Telenor mobilnet-csomagok. Konkrétumokról egyelőre egyik cég sem nyilatkozik, így egyelőre nem tudni például, hogy a szolgáltatások megmaradnak eredeti márkanevükön, vagy változik a brand, emellett nem ismertek az árak sem.

A norvég tulajdonú mobilszolgáltató korábban több jelentős távközlési céggel is szerződést kötött a mobilnet-szolgáltatás nagykereskedelmi értékesítésére, így a Telenor mobilszolgáltatását árulja a Digi és az Invitel is. A konstrukciók és árak mindkét esetben kis mértékben eltérnek attól, amit a mobilszolgáltató saját ügyfeleinek kínál, emellett mindkét cég saját márkaneve alatt értékesíti a szolgáltatást.

A luxemburgi székhelyű UPC Direct eddig hasonló horderejű megállapodást nem kötött partnereivel, jóllehet tavaly felmerült, hogy a cég viszonteladói partnerként összeáll az Invitellel - ebből a tervből azonban végül nem lett semmi. A szolgáltató jelenleg a vezeték nélküli műsorterjesztési piacon nagyjából 215 ezer előfizetővel rendelkezik, ezzel csak a harmadik legnagyobb szereplő a Digi és a Magyar Telekom mögött.

A kábeles szolgáltatásokat nyújtó UPC Magyarországot ez a megállapodás egyáltalán nem érinti.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.