:

Szerző: Kovács Attila

2000. március 16. 20:45

A Linux jövője

Még azok az emberek is hallottak már a Linuxról, akik még azt sem tudják mi az a processzor. Ez azt akarja vajon jelenteni, hogy a hitehagyott Unix-szerű operációs rendszer kezd beszivárogni az átlagfelhasználók közé? Igen azt jeletni, viszont ez nem úgy fog megtörténni, hogy a Microsoft Windowsunkat fogjuk lecserélni Linuxra.

"Még azok az emberek is hallottak már a Linuxról, akik még azt sem tudják mi az a processzor. Ez azt akarja vajon jelenteni, hogy a hitehagyott Unix-szerű operációs rendszer kezd beszivárogni az átlagfelhasználók közé? Igen azt jeletni, viszont ez nem úgy fog megtörténni, hogy a Microsoft Windowsunkat fogjuk lecserélni Linuxra."

"A számítsátechnikai újságírók szeretik azt hangoztatni, hogy a Linux egy Windows-gyilkos. Az meglehetősen valószínűtlen, hogy a Linux elbitorolja a Windows piaci részesedését. A Windwosnak meg van az az előnye, hogy a legtöbb számítógépet ezzel az operációs rendszerrel szállítják, és ez a helyzet nem most fog megváltozni. Véleményünk szerint a Linux előnye abban rejlik, hogy az egyre előrébb törő piaci területek, mint például az Internet-eszközök vagy a hordozható gépek piaca Linuxot használ.
[c|net]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.