Szerző: Koi Tamás

2012. május 21. 12:03

Dél-Amerika bevásárolná magát az európai távközlési piacra

Megváltoztathatja az európai távközlési lszektor tulajdonosi viszonyait a válság: a térségben működő szolgáltatók némelyike iránt élénken érdeklődik a dél-amerikai tőke, élén Carlos Slim milliárdossal.

Osztrák részesedést vásárolna az osztrák Telekom Austria szolgáltatóban cégén, az América Móvilon keresztül Carlos Slim milliárdos. A világ leggazdagabb emberének tartott mexikói milliárdos a jelek szerint megtérülő befektetési célpontként tekint az európai távközlési piacra - nem a Telekom Austria ugyanis az egyetlen cég, melyre, illetve melynek egy részére Slim szemet vetett.

A Format magazin riportja szerint Slim jelenleg a tárgyalások kezdeti szakaszában van a Telekom Austria két legnagyobb befektetőjével, Ronny Pecikkel, illetve az OelAG-vel, összesen 28,4 százaléknyi tulajdonrész megvásárlásáról. A lap értesüléseit egyelőre sem az América Móvil, sem a szolgáltatásaival több környező országban Telekom Austria részéről nem kívánták kommentálni.

Az América Móvil, Dél-Amerika legnagyobb távközlési szolgáltatója ma 16 országban van jelen Latin-Amerikában és Észak-Amerikában egyaránt. A csaknem 150 ezer munkavállalót foglalkoztató cégnek ebben a két régióban 246 millió mobil és csaknem 60 millió vezetékes szolgáltatást használó ügyfele van. A cég az utóbbi időszakban akvizíciós stratégiával próbál magának új szolgáltatókat szerezni a térségben, illetve immár a válság által sújtott európai piacon is.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A vállalat éppen a múlt héten közölte, a holland KPN szolgáltatóban is növelni kívánja már meglévő részesedését, szintén 28 százalékra. A cég készpénzben fizetne 3,5 milliárd eurót (részvényenként 8 eurót) a nagyobb üzletrészért, az ezzel kapcsolatos hivatalos vételi ajánlatot várhatóan a következő hónapban nyújtja be az América Móvil.

A válság miatt megrogyott európai távközlési szektorra a tulajdonosi szerkezet változásával együtt a konszolidáció is jellemző folyamat: több cég korábbi versenytársakkal összefogva igyekszik a pozícióját erősíteni egyes országokban, míg vannak olyan szolgáltatók (például a Vodafone), melyek valósággal menekülnek azokról a fejlett piacokról, ahol nem várható további növekedés, emellett továbbra is éles versenyhelyzet tapasztalható.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.