Szerző: Koi Tamás

2012. május 17. 14:31

Száműzi a beltéri egységet a UPC

Új szolgáltatással egészíti ki televíziós termékportfólióját a UPC Magyarország: a cég már árulja a Mediacard nevű kiegészítőt, melynek segítségével a társaság kódolt kábeltévé-adásait beltéri egység nélkül is lehet fogni.

Május elején új szolgáltatást vezetett be televíziós portfóliójába a UPC Magyarország. A cég digitális kábeltévé-szolgáltatását igénybe vevő ügyfelei ettől az időponttól dönthetnek úgy, hogy száműzik otthonukból a Mediaboxnak keresztelt beltéri egységet és helyette egy a tévébe építhető bővítőmodult használnak az adások dekódolására. A Mediacard szolgáltatás alapvetően leegyszerűsítheti a tévészolgáltatás kezelését, az előfizetőnek azonban néhány funkcióról le kell mondania cserébe.

A UPC új és meglévő ügyfelei által egyaránt igényelhető Mediacard lényegében nem más, mint egy CI+ (Common Interface Plus) bővítőkártya, melybe a UPC által biztosított dekóderkártyát kell helyezni. A bővítőkártya használatához CI+ kártyahellyel valamint DVB-C tunerrel rendelkező tévékészülék szükséges, ezeket a feltételeket ugyanakkor a legtöbb modern LCD- vagy plazmatévé ma már teljesíti. Az előfizetőkhöz eljuttatott "szereld magad!" csomagokban a kártyán túl a bekötéshez szükséges kábel és jelelosztó is megtalálható, bár a kábelezésben mindössze annyi a változás, hogy a beltéri egységhez csatlakozó jelkábelt ezentúl közvetlenül a tévébe kell bekötni.

A kábeltévés rendszer a kártya felismerésével és aktiválásával járó rövid konfigurációs folyamatot követően teljes mértékben a készülékbe integrálva érhető el, vagyis a tévé távirányítójával válthat a néző csatornát és a tévé elektronikus programkalauzán keresztül böngészheti az adók tartalmát. A UPC szerint ezzel összességében jóval egyszerűbbé válik a rendszer kezelése, emellett csökken a kábeles bekötések száma és a rendszer teljes áramfogyasztása is.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A Mediacardot választó ügyfeleknek ezzel együtt le is kell mondaniuk egyes kényelmi funkciókról, így a rendszerrel nem működik sem a UPC videotára, sem a műsorrögzítés, sorozatfelvétel és timeshift funkció. A HD-adások azonban az új vételi módszert választó előfizetők számára is elérhetők lesznek: a UPC ezekből jelenleg 10+2 csatornát kínál, a Mediaboxoknál is meglévő extra előfizetési díj fejében.

Az új vételi eszközök bérleti díja egyébként ugyanannyi (1000 forint havonta), mint a HD-képes Mediaboxoké, ám a cég aktuális akciójában augusztus 31-ig nem számol fel előfizetői díjat. A rendszerrel kompatibilis, bevizsgált tévékészülékek listája a UPC weboldalán található keresőben érhető el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról